Birdhouse hoe te gebruiken?

Hang het vogelhuisje op de juiste hoogte Houten eenden en krijsuilen hebben ook verheven huizen nodig, 12 tot 40 voet hoog. Bevestig het huis voor bluebirds aan een paal 5 tot 8 voet boven de grond. Huiswinterkoninkjes geven er de voorkeur aan 6 tot 10 voet boven de grond en hangend aan een boom. Om nestende vogels aan te trekken, zet je verschillende vogelhuisjes in je tuin op.

Zorg ervoor dat u toegangsgaten van verschillende grootte gebruikt, zodat verschillende soorten vogels, zoals winterkoninkjes en spechten, een huis kunnen vinden om te gebruiken. In plaats van nestmateriaal voor vogels te plaatsen, kunt u een eenvoudige basis voor de vogels opzetten om het nestmateriaal zelf binnen te brengen. Deze materialen omvatten kleine droge twijgen, schors en houtsnippers. Ben je een fervent vogelaar die meer gevederde vrienden wil aanmoedigen om je achtertuin te bezoeken? Een vogelhuisje is een uitstekende aanvulling op uw eigendom, en de juiste is even functioneel als mooi.

Hoe kun je nestende vogels aanmoedigen om je vogelhuis daadwerkelijk te vinden en te gebruiken? Wat is het geheim om van jou de meest comfortabele en gastvrije plek in de buurt te maken? Het antwoord ligt in het volgen van enkele strategische stappen. Een vogelhuis is bedoeld als meer dan gazondecoratie. Deze structuren zijn ontworpen om te dienen als beschutting en warmte voor nestelende vogels, en bieden een veilige en beschermde plek waar ze hun jongen kunnen grootbrengen. Helaas is het niet altijd zo eenvoudig als het klinkt.

Zelfs het best gebouwde huis zou zijn potentieel niet waarmaken, als huiseigenaren het zonder vooraf nadenken installeren. Voordat u verder gaat, is het slim om uw aanpak strategisch te plannen. In veel gevallen zal de natuur ruimte bieden voor in de holte levende vogels om hun toevlucht te zoeken. Sommigen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een kamp op te zetten in een staande dode boom (ook bekend als addertje onder het gras), uitgehold blok of boomstronk.

De realiteit is echter dat deze plekken vaak moeilijk te vinden of te bereiken zijn. Houd er bij het plannen van uw vogelhuisproject rekening mee dat niet alle vogels vogelhuisjes zullen gebruiken. Distelvinken en kardinalen zullen ze bijvoorbeeld minder snel gebruiken, omdat het geen holtenesters zijn. In plaats daarvan zullen deze soorten vaak een dicht plantenleven zoeken voor beschutting en een broedplek.

Ben je klaar om van je tuin hun eigen persoonlijke oase te maken? Als dat zo is, zijn er tal van manieren waarop u dat kunt doen. Het kiezen en plaatsen van het juiste vogelhuis is een uitstekende plek om te beginnen. Laten we vervolgens enkele van de belangrijkste overwegingen bekijken waarmee u rekening moet houden als u verder gaat. Het zou ideaal zijn als het aantrekken van vogels naar je vogelhuis net zo gemakkelijk zou werken als „Bouw het, en ze zullen komen.

Er is echter geen one-size-fits-all type structuur dat voor elke soort zal aantrekken en werken. Integendeel, elk heeft zijn eigen individuele nestbehoeften en habitatvereisten. Hoewel sommige vogels misschien liever nestelen in dichte, donkere bossen, is deze luchtkleurige knaller een uitzondering. Over het algemeen is het het beste om nestkasten uit de buurt van vogelvoeders en vogelbaden te plaatsen.

Deze voedsel- en watervoorraden halen veel gevederd en harig verkeer uit uw achtertuin, dieren in het wild, en jonge vogelfamilies voelen zich vaak veiliger op rustigere plekken, weg van de commotie. Plaats vogelhuisjes op minstens 20 meter van vogelvoeders, vogelbaden en plaatsen met veel menselijk verkeer. Een van de belangrijkste overwegingen? Het helpt om de broedgewoonten te begrijpen van de vogels die je wilt aantrekken. Sommige soorten zijn bijvoorbeeld gemeenschappelijke bewoners, terwijl anderen er de voorkeur aan geven hun huizen in eenzaamheid op te zetten, weg van anderen.

Natuurlijk heb je als kind misschien een vogelhuisje gemaakt van karton of ander huishoudelijk materiaal. Toch zijn de beste samengesteld uit onbehandeld hout of gerecyclede plastic (polywood) materialen die de elementen door de jaren heen kunnen weerstaan. Polywood-huizen zijn hygiënischer en bevatten minder snel bacteriën en parasieten van jaar tot jaar. Gebruik geen drukbehandeld hout, omdat het extreem giftig kan zijn.

Fish and Wildlife Service en Cornell Lab of Ornithology bieden aanbevelingen over verschillende materiaalopties en constructie. Als je je eigen nestkasten wilt bouwen, raden we deze bronnen en het Original Birdhouse Book ten zeerste aan. Veel van de exemplaren die je in onze online shop vindt, zijn gemaakt van stevig, mooi ceder, zoals onze Wood Duck Nest Box. Deze doos is niet alleen gemaakt van de beste materialen, maar heeft ook een strategisch ontwerp dat speciaal is aangepast voor deze specifieke soort.

U vindt bijvoorbeeld zijopeningen die het mogelijk maken om de doos te bekijken, schoon te maken en zowel aan het water als op het land te monteren, evenals een interne ladderfunctie om het vertrek van eendjes te vergemakkelijken. Een mooi voorbeeld van een camouflerend vogelhuisje is ons Hanging Grass Roosting Pocket Teardrop-model. Gemaakt van rotbestendig rietgras, helpt het niet-migrerende zangvogels warm, veilig en droog te houden wanneer de temperatuur begint te dalen. Bovendien is rietgras een uitstekend bouwmateriaal, omdat het ruwe oppervlak het betreden en verlaten van het huis zo gemakkelijk mogelijk maakt.

Schilderen of niet schilderen om nestkasten te behouden en de temperaturen in warme omgevingen te verlagen, blijft twijfelachtig zonder peer-reviewed studies om het volledige effect op nestvogels te begrijpen. Als u denkt dat verf nodig is, mag deze alleen op de buitenkant worden aangebracht, nooit in de doos. Helaas geven zelfs latexverven met nul en lage emissies of vlekken op oliebasis maandenlang dampen af. Zorg ervoor dat u in de herfst schildert of beits voor het plaatsen van de nestkast in de lente, waardoor dampen enkele maanden kunnen verdwijnen tijdens de wintermaanden terwijl de verf of vlek uithardt.

Om aan de veilige kant te blijven, waarom zou u niet doorgaan en een vogelhuisje kopen dat al nestmateriaal of aanvullend vogelgericht nestmateriaal bevat? Op die manier weet u dat u een puur product van hoge kwaliteit krijgt dat veilig en direct klaar is om te worden gebruikt. Onze Wood Duck Nest Box wordt bijvoorbeeld geleverd met houtkrullen, omdat deze soort de voorkeur geeft aan dit soort nestmateriaal. Mensen zijn misschien in het idee gevallen dat een groter huis altijd beter is, maar vogels delen niet dezelfde mentaliteit. De algemene regel is dat kleinere vogelsoorten kleinere huizen nodig hebben, en vice versa.

Kleinere exemplaren zoals chickadees en huiswinterkoninkjes hebben meestal alleen een doos nodig die ongeveer acht centimeter lang is, hoewel de basisgrootte zal variëren. De meeste van deze basen meten ongeveer vijf inch bij vijf inch. Dan zijn er grotere soorten die veel meer bewegingsruimte nodig hebben. Deze omvatten onder andere krijsuilen en houteenden.

Ons Screech Owl House is 15 centimeter lang, 9 inch breed en 10 centimeter diep. Een andere maatvereiste om in gedachten te houden is de diameter van het ingangsgat. Waarom maakt het uit hoe groot of klein het ingangsgat is? Deze diameter heeft rechtstreeks invloed op het aantal en de soorten roofdieren die toegang hebben tot uw vogelhuis. Bovendien helpt het ook voorkomen dat andere, grotere nestvogels een ruimte huisvesten die bedoeld is voor een bepaalde soort.

Er passen bijvoorbeeld maar heel weinig vogels in een ingangsgat ter grootte van een winterkoninkje, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat deze soort zijn plaats verliest aan een andere, zoals niet-inheemse huismussen en Europese spreeuwen. Terwijl winterkoninkjes hun voordeuren liever klein houden, hebben andere vogels meer ruimte nodig. . Deze soorten geven de voorkeur aan een deuropening die meer elliptisch van aard is en enkele centimeters rond meet (meestal ongeveer drie tot vier centimeter).

Je zult ook merken dat deze grotere ingangsgaten de neiging hebben om naar de bovenkant van het vogelhuis te worden geplaatst, terwijl kleine tot middelgrote gaten zich meestal net boven het midden bevinden. Denkt u erover om een vogelhuisje aan een boom of paal in uw achtertuin te monteren? Voordat je het overal gaat installeren, is het het beste om te overwegen hoe groot het moet zijn voor de soort die je wilt verwelkomen. Verschillende nestvogels geven de voorkeur aan bepaalde hoogtes om hun huizen te bouwen. Huiswinterkoninkjes hoeven bijvoorbeeld slechts ongeveer vijf tot 10 voet van de grond te nestelen, terwijl bluebirds nog lager kunnen zijn, slechts vier tot zes voet boven de grond geplaatst.

Als je grotere vogelsoorten wilt aantrekken, moet je het juiste huis iets hoger hangen. Purple martins kalebassen bevinden zich bijvoorbeeld meestal ongeveer 15 tot 20 voet van de grond. Hoewel het misschien onmogelijk is om het nest volledig te isoleren van elke vorm van indringer, zijn er stappen die je kunt nemen om het jouwe te versterken. We bieden veel verschillende bronnen in onze online winkel om uw huizen zo beschermd mogelijk te houden tegen schade.

Neem bijvoorbeeld ons portaal met een diameter van 1,25 inch. Ontworpen voor boomkleverboxen en soortgelijke ontwerpen, past deze metalen plaat precies bovenop het ingangsgat op het vogelhuis. Het doel ervan? De koperen plaat versterkt het ingangsgat en houdt zijn grootte consistent. Na verloop van tijd kunnen eekhoorns en andere ondeugende knabbelaars grote schade aanrichten aan deze structuren.

Uiteindelijk kan dit onheil ervoor zorgen dat het gat breder wordt en meer beestjes naar binnen kunnen laten. Als je vogelhuisje al een bestaande opening van 1,25 inch heeft, is deze plaat een slimme toevoeging. Om grotere vogelhuisjes met grotere ingangsgaten te huisvesten, bieden we ook een portaal met een diameter van 1,5 inch dat hetzelfde doel dient. Grotere huizen kunnen grotere roofdieren lokken, waaronder eekhoorns en wasberen, dus het is slim om waakzaam te blijven.

Je wilt niet in een vieze woning wonen, dus waarom zou een familie van vogels dat doen? Door je vogelhuisje schoon te maken, blijft het er jarenlang geweldig uitzien en goed werken. Elk vogelhuis kan parasieten, spinnen en andere insecten aantrekken die zich voeden met zeer jonge vogels, dus schoonmaken is meer dan alleen een esthetische onderneming. Wanneer moet je deze taak aanpakken? Idealiter is het het beste om je vogelhuisje schoon te maken zodra het nestbroed de structuur volledig heeft verlaten, een proces dat vliegen wordt genoemd. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat de vogels niet meer terugkeren naar het nest, is het veilig om het een goede, diepe reiniging te geven.

Als u besluit om een vogelhuis te installeren om in de winter als schuilplaats voor zangvogels en andere nestvogels te dienen, kunt u de reiniger ook gebruiken om de ruimte voor hen voor te bereiden. Wanneer u het huis schoonmaakt, verwijdert u al het oude nestmateriaal en verwijdert u al het vuil dat op de structuur is achtergebleven. Om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat u grondig werk doet, gebruikt u een reiniger die speciaal voor deze klus is ontworpen, zoals onze Bird House Cleaner. Deze volledig natuurlijke reiniger is gemaakt met vogelveilige enzymen.

Na het aanbrengen reinigt het snel elk vogelhuis en gaat het aan het werk om organische vlekken te verwijderen. Het zinkt ook diep in alle aanwezige spleten en gaatjes om eventuele parasieten te elimineren. Bekijk hier een demonstratie van dit proces. Het is het beste om in de herfst of winter een nieuw vogelhuis te installeren.

Op deze manier hebben lokale nestvogels voldoende tijd om uw huis te lokaliseren en er vertrouwd mee te raken voordat het tijd is om in het voorjaar te broeden. Elke achtertuin kan veranderen in een veilige en uitnodigende habitat voor een verscheidenheid aan verschillende vogelsoorten. Of je nu chickadees en winterkoninkjes wilt aantrekken of uilen en bluebirds wilt krijsen, je kunt nieuwe bezoekers aanmoedigen om zich thuis te voelen. De enige echte uitzonderingen op de regel van het gebruik van natuurlijke materialen voor uw vogelhuisje zijn de heldere structuren die worden gebruikt om paarse martins aan te trekken.

Ten tweede kun je een verdunde bleekoplossing maken met 9 delen water tot 1 deel bleekmiddel en een schrobborstel gebruiken om alle schimmel en vuil in het vogelhuis te verwijderen. Dit is om te voorkomen dat roofdieren zich aangetrokken voelen tot overgebleven zaden, die naar je vogelhuis kunnen worden getrokken. Ik raad aan om je vogelhuisje minstens één keer per jaar op te ruimen om de opbouw van te veel bacteriën te voorkomen. Als je eenmaal een permanente bewoner in je vogelhuisje hebt, kun je genieten van de speelse liedjes van je favoriete vogels.

Het kan's middags erg heet worden in het vogelhuis, vooral als het vogelhuis zwart is geverfd, wat UV-stralen van de zon absorbeert. Als je in een gebied woont waar slangen een probleem zijn, kun je producten vinden om ze uit de vogelhuisjes te houden. Vogelhuisjes mogen niet worden geverfd met felle kleuren en mooie patronen, omdat ze de aandacht trekken van potentiële roofdieren. Zorg ervoor dat u het vogelhuis op de juiste hoogte en in de juiste habitat plaatst voor de vogel die u wilt aantrekken (zie verspreiding en habitatinformatie in de maattabel).

Door te weten welke vogels het meest waarschijnlijk een vogelhuisje gebruiken, hoe u uw tuin aantrekkelijk kunt maken voor nestende vogels en hoe u ervoor kunt zorgen dat het huis geschikt is voor de vogels die u aantrekt, is het gemakkelijk om vogelverhuurder te worden voor vele broedseizoenen. Als zodanig kunnen vroege nesters die snel aankomen de kans missen om uw vogelhuisje als thuis op te nemen. Zorg ervoor dat je je vogelhuisjes zo snel mogelijk in het voorjaar, ruim voor de start van het broedseizoen, opstaat. Als uw vogelhuis altijd leeg is, is de kans groot dat uw vogelhuisje op een hoogte kan worden geplaatst die ofwel te laag of te hoog is voor de holtebroedende vogels in uw omgeving.

Voedsel in vogelhuisjes trekt ongewenste roofdieren en dieren aan, zoals eekhoorns, ratten en slangen, wat gevaar oplevert voor de vogels die ze bewonen. Ten eerste, als je meerdere vogelhuisjes hebt, moeten ze uit elkaar worden geplaatst om enige privacy tussen verschillende vogelfamilies mogelijk te maken. .

Leave Message

All fileds with * are required