Gebruiken vogels eigenlijk vogelhuisjes?

Hoewel niet alle zangvogels vogelhuisjes zullen gebruiken, zullen soorten die nestelen in holtes zoals huiswinterkoninkjes, oosterse bluebirds, chickadees met zwarte dop en boomzwaluwen vaak vogelhuisjes gebruiken die goed zijn gebouwd en geplaatst. Veel vogels in de achtertuin zullen geen vogelhuis of nestkast gebruiken, inclusief populaire soorten zoals kardinalen, wielewaal en goudvinken. Maar genoeg vogels nestelen in vogelhuisjes om het de moeite waard te maken om er een paar op te zetten om te zien wat er gebeurt. Omdat vogels al op zoek zijn naar nestplaatsen, is het vroege voorjaar een goed moment om vogelhuisjes in de achtertuin te installeren.

Niet alle vogels nestelen en voeden hun jongen op in huizen. Degenen die dat wel doen, zijn soorten die natuurlijke holtes in bomen zoeken. Van ongeveer 85 Noord-Amerikaanse soorten die in holtes nestelen, zullen ongeveer drie dozijn ook in vogelhuisjes nestelen. Enkele van de meest voorkomende vogels in de achtertuin die huizen gebruiken, zijn chickadees, mezen, bluebirds en winterkoninkjes.

Maar je kunt andere soorten aantrekken, afhankelijk van wat voor soort habitat je in of nabij je tuin hebt en het soort doos dat je opzet. Maar eerst wil je er zeker van zijn dat je een doos kiest die je huurders helpt, niet schaadt. Het zal je misschien verbazen te ontdekken dat vogels in de winter wel gebruik maken van vogelhuisjes. Niet alle vogels migreren naar warmere klimaten tijdens de koudere wintermaanden, en niet alle vogels nestelen in bomen of struiken.

Vogelhuisjes bieden vogels een plek om te slapen en uit de kou te komen tijdens de winter voor degenen die ze gebruiken. Onder de vogels die van een dak boven hun hoofd houden, zijn Eastern Bluebirds, chickadees, spechten, oosterse krijsuilen, gestreepte uilen, winterkoninkjes en boomklevers. Bijna alle vogels hebben een hekel aan wit, of het nu helder of dof is, omdat wit gevaren signaleert en hen ertoe aanzet de plaats te verlaten. Beweeg zo niet-opdringerig mogelijk, controleer uw vogelhuisje een of twee keer per week en houd bezoeken tot minder dan een minuut.

Dit betekent dat u niet verwacht dat u niet-holtebroedende vogels in uw vogelhuisjes zult zien wonen, zoals noordelijke kardinalen. Het toevoegen van vogelhuisjes aan uw tuin is een geweldige manier om holtebroedende vogels aan te trekken, maar niet alle vogelsoorten zullen een omheind huis kiezen om hun gezin groot te brengen. Om dat te doen, moet je je vogelhuisje veranderen van de nestkast naar de slaapbak, wat betekent dat je het bruikbaar maakt voor vogels in de winter. Omdat ze vaak nestelen op richels en regenpijpen op de huizen van mensen, kunnen roodborstjes ook een schuilplaats gebruiken die een driezijdig vogelhuisje is.

Dit omvat het aandraaien van eventuele schroeven of het afdekken van scheuren in uw houten vogelhuisje met kit om waterlekkage te voorkomen. Ten tweede kun je een verdunde bleekoplossing maken met 9 delen water tot 1 deel bleekmiddel en een schrobborstel gebruiken om alle schimmel en vuil in het vogelhuisje te verwijderen. Sommige hebben zelfs een tweede zijde die opent naar een heldere acrylwand, zodat u de vogels kunt observeren zonder ze te storen. In plaats van nestmateriaal voor vogels te plaatsen, kunt u een eenvoudige basis voor de vogels opzetten om het nestmateriaal zelf binnen te brengen.

Een van de meest voorkomende problemen van vogelhuisjes is de baars voor het ingangsgat van het vogelhuisje. Groepsslaapplaats kan binnen of buiten een vogelhuisje worden gedaan, en hangt meer af van het aantal vogels, dan van de plaats waar het wordt gedaan. Als een roofdier er tijdens een winternacht in een vogelhuisje terechtkomt, kan dit mogelijk resulteren in het verlies van zeven of acht vogels in plaats van één of twee. Met gemakkelijke toegang tot water en voedsel, is het logisch dat vogels ook in de buurt van zulke prachtige bronnen willen leven.

De tweede stap bij het voorbereiden van een vogelhuisje voor gebruik in de winter is het isoleren van de binnenkant om veel warmte te bieden. Alleen omdat een vogelsoort is geregistreerd als het gebruik van vogelhuisjes, wil nog niet zeggen dat ze zullen intrekken zodra er een huis beschikbaar is.

Leave Message

All fileds with * are required