Hebben vogelhuisjes luchtgaten nodig?

Vogelhuisjes moeten ventilatie- en afvoergaten hebben om oververhitting of verdrinking van babyvogels te voorkomen. Een schuin dak met een beetje overhang kan ook helpen om het nest droog te houden. Als je een huis zonder deze hebt, kun je altijd een paar gaten in de vloer boren voor afvoer en hoog aan de zijkanten om voor ventilatie te zorgen. vogelhuisjes hebben drainage nodig die ook fungeert als vitale ventilatiegaten.

De huidige richtingen voor de constructie van nestkasten geven aan dat ventilatiegaten in de bovenkant van de dozen moeten worden geplaatst. Plaatsing, aantal gaten en diameter zijn niet gespecificeerd. Goed, goede ventilatie is een van de vele dingen die zorgen voor een veilig vogelhuis. Dit kan worden bereikt via het ingangsgat van het huis in koude klimaten.

Als je echter in een warm klimaat leeft, zijn een paar ventilatiegaten essentieel om het vogelhuis zowel comfortabel als veilig te maken. Als je niet zeker weet welke soorten vogels je wilt aantrekken, ga dan voor een grotere gatgrootte. Dit komt omdat vogels in het algemeen een vogelhuisje zullen gebruiken met een ingangsgat dat groter is dan nodig. De vogels lopen echter meer risico door roofdieren zoals Europese spreeuwen die bekend staan om het doden van nestvogels.

Lees meer over de beste locaties voor het plaatsen van vogelhuisjes en het schoonmaken van uw vogelhuisje. Verhoogde roosters om te voorkomen dat nestmateriaal de basis raakt, is van vitaal belang in Bluebird-vogelhuisjes, dus waarom zou u uw eigen rooster niet toevoegen aan een vogelhuisje dat bedoeld is voor andere vogelsoorten. Helaas, als je natuurlijk nestmateriaal vergeet dat aan het vogelhuis is toegevoegd wanneer vogels hun huis opzetten, is de mogelijkheid dat deze afvoergaten bedekt worden reëel. De toegangsgaten van het vogelhuis worden helemaal niet geblokkeerd terwijl ze in gebruik zijn, maar het helpt om overwoekerde klimop of planten te bezuinigen.

En hoewel een vogelhuisje in de warmere maanden behoorlijk barmachtig blijft, kunnen ventilatiegaten de temperatuur op zijn minst tot de leefomstandigheden houden. Ten eerste, voor een vogelhuis dat te heet wordt, zijn de volwassen vogels niet bestand tegen de hitte, dus zullen ze gewoon het nest verlaten terwijl ze hun jongen verlaten. Als je de vogelhuisjes wilt opzetten om zo nu en dan naar de vogels binnen te kijken, het is belangrijk om een directe manier te hebben om toegang te hebben tot het vogelhuis zonder de vogels of het nest te storen. Gebruik deze gratis doe-het-zelf vogelhuisplannen en vogelvoederplannen om bluebirds, chickadees, flikkeringen, vinken, huismussen, kolibries, torenvalk, boomklevers, uilen, paarse martins, zwaluwen, lijsters, grasmussen, spechten, winterkoninkjes en andere vogels naar uw tuin te lokken.

Wat opmerkelijk is aan de afvoergaten van vogelhuisjes, is dat ze fungeren als vitale ventilatiegaten - dus kunnen afvoergaten vocht laten ontsnappen terwijl lucht door de binnenkant van de doos kan stromen. Dit is exact hetzelfde concept als ventilatiegaten; ze bieden een uitgang voor de warme lucht die erin vastzit om die tocht van frisse, koele lucht die door het vogelhuis komt te behouden. Maar wat als u niet de moeite neemt om ventilatiegaten te maken? Of het vogelhuis dat u momenteel gebruikt, is niet voorzien van goed geplaatste ventilatiegaten. Net als elke andere habitat voor dieren, moeten vogelhuisjes worden gebouwd met ventilatiegaten, omdat het risico bestaat dat vogels te warm worden terwijl ze in de lente tot de zomer nestelen.

Doe je best om het vogelhuisje in optimale staat te houden, met de noodzaak om je afvoergaten uit te boren als er meer nodig is om op zijn minst te helpen bij een betere ventilatie. Er is ook het gevaar van een plotselinge overstroming die babyvogels verdrinkt als het waterpeil in het vogelhuis stijgt. Vermijd ook om de gaten te dicht bij het midden van de vloer te plaatsen, omdat de vogels zich hierdoor minder veilig kunnen voelen. Als regen een vogelhuisje binnenkomt, is dit meer een oorzaak van zijwaarts, of wat bekend staat als horizontale regen; met de grootste opening die bij het ingangsgat van het vogelhuis hoort en een toegangspunt creëert voor nat weer.

Leave Message

All fileds with * are required