Hebben vogelhuisjes twee gaten nodig?

Hieronder staan enkele mogelijke voordelen van vogelhuisjes met twee toegangsgaten. Beide volwassen vogels kunnen de jongen tegelijkertijd voeden. Anders kan een volwassen vogel tijd en energie verspillen door rond te vliegen totdat het ingangsgat beschikbaar is. En hoewel alle vogelhuisjes een rond gat nodig hebben in de hierboven geschetste afmetingen, nestelen drie vogelsoorten alleen in een open beker.

Niet zozeer een gesloten vogelhuis, maar meer nog een beker gemaakt van een steen- en houthars - waarvan er nog drie een vierkant gat nodig hebben. Bij het ontwerpen van een vogelhuisje zonder specifieke vogels in gedachten, is de conventionele wijsheid om te gaan voor middelgrote gaten. Gelukkig is het gemakkelijk om de grootte van een vogelhuisgat te vergroten of te verkleinen en toch het huisontwerp te gebruiken waarin u geïnteresseerd bent. Maar zoals je zult zien, hangt het juiste ingangsgat van het vogelhuis grotendeels af van de specifieke vogelsoort waarvoor je het huis bouwt.

Door de toegangsgaten van het vogelhuis op de juiste maat te houden, zullen de huizen aantrekkelijker zijn en zullen vogels eerder geneigd zijn om hun gezin veilig en zeker groot te brengen. Een belangrijke overweging bij het bouwen van een vogelhuisje of nestkast is de grootte van de ingang, ook wel vogelhuisgat genoemd. Evenzo kan een kleine ingang van het vogelhuis het voor grotere vogels moeilijk maken om het nest binnen te gaan of te verlaten. Het maken van een vogelhuisje is een veelvoorkomend en praktisch ambacht, vooral voor kinderen, en vooral in de lente- en zomermaanden.

In dit geval moet je het juiste vogelhuisgat bedenken, rekening houdend met de grootte van de grotere vogel. Als je klaar bent om een vogelhuisje te bouwen, is een van de belangrijkste overwegingen die je moet maken de grootte van het vogelhuisgat. De diameter van de ingang van uw vogelhuisje bepaalt welke vogels in het gat passen en het huis comfortabel gebruiken. Veel wilde vogels geven er de voorkeur aan dat de ingangsgaten van hun vogelhuis of nestkast variëren tussen 1 inch en 2 inch in diameter.

Als je een vogelhuisje bouwt zonder specifieke nesters in gedachten, is de conventie om te gaan voor middelgrote gaten. Het bepalen van de juiste diameter voor de ingang van uw vogelhuis hangt af van de specifieke vogelsoort die u wilt aantrekken. Dus hoewel we het al hebben genoemd, rechtvaardigt het herhalen dat een ingang van een vogelhuis moet worden ontworpen met de behoeften van specifieke vogelsoorten in gedachten. Evenzo zou het bouwen van een 6-inch vogelhuisingang niet ideaal zijn voor kleinere vogels die zich misschien onzeker voelen om te nestelen in huizen met zulke enorme ingangen.

Leave Message

All fileds with * are required