Hoe effectief zijn vogelhuisjes?

Ze bieden onderdak aan in de holte nestelende soorten, die voor het grootste deel insecten en bessen eten in plaats van zaad. Omdat ze verschillende soorten vogels trekken, dragen huizen bij aan de diversiteit in de achtertuin. Nestkasten zijn ook een geweldig project voor kinderen. De huizen zijn eenvoudig te bouwen of op te zetten en te onderhouden.

Vogelhuisjes zijn veiliger dan wilde vogelnesten voor vogels. Ze zijn gemaakt van dik, geïsoleerd massief hout, sterker dan elk nest dat een vogel kan bouwen. Ze bieden moedervogels een plek om hun eieren te leggen en hun jongen groot te brengen. Het beschermt ze tegen roofdieren zoals andere vogels, katten, eekhoorns, enz.

Vogelhuisjes zijn buitengewoon goed voor de vogels in de achtertuin omdat ze in veel gevallen afhankelijk kunnen worden van ons om het vogelhuis voor hen te bouwen. Het habitattype in de buurt van het vogelhuis bepaalt welke soort het kan gebruiken. Vogelhuisjes die in de buurt van water worden geplaatst, trekken bijvoorbeeld eerder boomzwaluwen aan, terwijl huiskoninkjes die in tuinen zullen gebruiken. Oosterse bluebirds nestelen het liefst aan de rand van open velden, terwijl chickadees van bosrijke gebieden houden.

Vergis je dan niet, veel wilde vogels die vogelhuisjes gebruiken, zouden er de voorkeur aan geven om hun eigen huis in de natuur te maken, maar dus om een vogelhuisje te gebruiken - want veiligheid is een groot voordeel. De beste locatie voor een bluebird-huis is bijvoorbeeld een gebied met uitzicht op of omgeven door open velden, waar de insecten die ze eten en aan hun jongen voeden er in overvloed zijn. Maar het maakt niet uit voor welk type vogelhuisje je kiest, het is altijd een prachtig decoratief stuk voor je achtertuin. Het kan je ook helpen een nieuwe, goedkope hobby te ontwikkelen bij het bouwen van vogelhuisjes als je meer wilt doen dan genieten van het zicht.

Je kunt ze dan dit vitale huis aanbieden omdat ze het meteen kunnen gebruiken, of zelfs veel vogels kunnen op elk moment in de kist slapen. Met een vogelhuisje kun je bijdragen aan de regeneratie van planten door vogels te huisvesten waarvan de uitwerpselen de zaden zouden verspreiden van waar de waardboom zich vaak afgelegen locaties bevindt. Het hebben van een vogelhuisje in je achtertuin biedt dus een toevluchtsoord voor vogelsoorten die het risico lopen uit te dunnen. Beweeg zo niet-opdringerig mogelijk, controleer uw vogelhuisje een of twee keer per week en houd bezoeken tot minder dan een minuut.

Alle spechten nestelen in boomholtes, maar noordelijke flikkeringen, roodharige spechten en donzige spechten kunnen ook hun intrek nemen in vogelhuisjes. Natuurlijke vogelnesten in het wild staan open voor roofdieren of dieven, maar dat geldt ook voor het onvoorspelbare weer, waarin een vogelhuis weerbestendig is. Een goed vogelhuisje met goede ventilatiegaten aan de basis zorgt voor koele lucht voor je gevleugelde vrienden in de zomer. Op voorwaarde dat u de broodnodige ventilatiegaten aan de onderkant van het vogelhuis hebt, kan er koelere lucht doorheen gaan - om de inzittenden te beschermen tegen oververhitting.

Vogelhuisjes nemen wat ruimte in beslag op een rustige plek in de tuin, dus om er een op te zetten heb je weinig tussenkomst van je nodig - in tegenstelling tot vogelvoeders die je volledige aandacht nodig hebben.

Leave Message

All fileds with * are required