Hoe groot moet een vogelhuisgat zijn voor een roodborstje?

Kalebas vogelhuis voor bluebirds, carolina winterkoninkjes, zwaluwen, harige spechten, en meer. En hoewel de focus ligt op houten vogelhuisjes die een afgerond gat van verschillende afmetingen gebruiken, verwijst mijn gids naar in hars gebouwde nesten die een wijd open beker op een specifieke diepte gebruiken. En hoewel alle vogelhuisjes een rond gat nodig hebben in de hierboven geschetste afmetingen, nestelen drie vogelsoorten alleen in een open beker. ingangsgaten voor vogelhuizen moeten hoe dan ook serieus worden genomen, want zonder soortspecifieke maatvoering zou het vogelhuis open staan voor alle vogels.

Waarom een specifieke gatgrootte niet noodzakelijk vereist is voor vogelsoorten, is dat die gaten of holtes betrekking hebben op wat vogels in het wild gebruiken. Veel vogelhuiskits en nieuwe vogelhuisjes worden geleverd met voorgeboorde toegangsgaten die mogelijk niet overeenkomen met de optimale grootte voor vogels die u in uw tuin wilt nestelen. Geen gegarandeerde veilige bewaker geef ik je toe, maar het veranderen van de gatgrootte van het vogelhuis kan een klein positief effect hebben. Zelfs als een vogel nestelt in een onverwacht vogelhuis, mogen vogelaars in de achtertuin echter nooit proberen een nest te verwijderen, tenzij het duidelijk onveilig is of de gevederde familie is vertrokken en het tijd is om het huis schoon te maken.

Afgeronde gaten op mijn kaart verwijzen naar meer traditionele vogelhuisjes voor verschillende soorten om te gebruiken. De afmetingen van de doos hoeven niet exact te zijn tot een fractie van een inch, en u kunt de plaatsing van de hoogte enigszins variëren, maar u moet de juiste gatgrootte gebruiken. Je beste kans om succes te zien in een verder moeilijker gebied, of op dit moment een langdurig proces om vogels te laten nestelen - is om een meer universele gatgrootte in te stellen. Er is hulp beschikbaar voor gatgroottes met mijn ultieme gids voor de gatgrootte van vogelhuisjes, waarin alle gatgroottes worden vermeld die nodig zijn voor maximaal drieënveertig verschillende vogels die vogelhuisjes gebruiken in de Verenigde Staten, en delen van Canada.

Waar twee vogelsoorten dezelfde voorkeuren voor gatgrootte delen en ook in hetzelfde verspreidingsgebied broeden, zoals de donzige specht en het huiswinterkoninkje, mogen beide vogels hetzelfde huis gebruiken. Maar je moet verwijzen naar of teruggaan naar mijn maattabel voor vogelhuisgaten bovenaan mijn gids wanneer je een exacte of bijna te grote gatgrootte nodig hebt, omlijnd in inches. Met dat alles gezegd en gedaan, kunnen vogelhuisdelende soorten zeker graag nestelen in een doos met een gatgrootte die groter of kleiner is dan de geschetste. Wat sommige vogelsoorten gemeen hebben met het type vogelhuisjes waarin ze verhuizen, is natuurlijk de gatgrootte, waar stijl en grootte van het vogelhuis kunnen verschillen, maar net zo belangrijk.

Terwijl halve kopjes of open nesten kunnen worden gemaakt met een steen- of houtepoxy, maar vogelhuisjes met ronde gaten gemakkelijker te maken zijn - terwijl de beschikbaarheid van vogelhuisttijlen er in overvloed is, waar u ook kijkt om te kopen.

Leave Message

All fileds with * are required