Hoe groot moeten afvoergaten zijn in een vogelhuisje?

Zoals hierboven vermeld, zijn ook afvoergaten nodig. vogelhuisjes hebben wel afvoergaten nodig om vocht op de bodem van de doos te laten weglopen. Regenwater kan via het ingangsgat een vogelhuis binnendringen of in niet-afgedichte openingen op de voegen van het vogelhuis sijpelen. Doe niets om deze gaten te bedekken, maar als dat nodig is, kunt u extra afvoergaten op de basis boren.

Nestkasten worden voortdurend blootgesteld aan de elementen, net als hun bewoners. Een goed vogelhuis moet afvoergaten in de vloer hebben, waardoor regenwater kan ontsnappen en ventilatie wordt aangemoedigd. Omdat dozen behoorlijk heet kunnen worden, zoek dan naar een huis met ventilatieschachten, zoals openingen onder de top van het dak. Bij het bouwen van een vogelhuisje of nestkast is de gatgrootte (ingang) een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen.

Als er geen drainage op uw vogelhuisje is, dan is het een ontwerpfout die door u moet worden gecorrigeerd, anders zullen uw broedvogels eronder lijden. Helaas, als je natuurlijk nestmateriaal vergeet dat aan het vogelhuis is toegevoegd wanneer vogels hun huis opzetten, is de mogelijkheid dat deze afvoergaten bedekt worden reëel. Het resultaat daarvan is dat het nestmateriaal, of het nu uw eigen materiaal is of door de vrouwelijke of mannelijke vogel in de doos wordt gebracht - kan afvoergaten niet blokkeren. Drainage in een vogelhuisje is een essentieel onderdeel van elk vogelhuis, dus is een vereiste van een vogelhuisje en een teken van een kwaliteitsbouw.

Als je het vogelhuisje hebt gekocht, zorg er dan voor dat er gaten zijn inbegrepen, maar wanhoop niet als ze niet worden weergegeven, want je kunt er zelf een boren, of laat een doe-het-zelf-onderlegde persoon het voor je doen. Simpel gezegd, er zijn afvoergaten om eventuele ophoping van water door de basis te laten vallen. Normaal gesproken worden er maximaal vier gaten geboord op de bodem van het vogelhuis, en nou, dit is van vitaal belang om water weg te laten lopen, het is niet genoeg voor een goede ventilatie. Als een gat veel te klein is voor de behoeften van uw vogels, gebruik dan een peddels- of schopboor om het gelijkmatig te vergroten, zorg ervoor dat u het hout rond het gat niet barst of splintert.

Evenzo kunnen vogels vaak huizen gebruiken met grotere dan typische toegangsgaten, hoewel ze een groter risico kunnen lopen op roofdieren of andere bedreigingen. Ik denk dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een vogelhuisje te vochtig wordt voor vogels om in te leven, maar dit vocht moet niet alleen via de gaten in de basis kunnen weglopen, maar ventilatie kan helpen bij het opdrogen van vocht. Vogelhuisjes hebben daarom wel drainage nodig omdat de mogelijkheid dat er water in het vogelhuisje komt ernstig is met een garantie dat dit zal gebeuren, dus vocht moet kunnen ontsnappen. Door de toegangsgaten van het vogelhuis op de juiste maat te houden, zullen de huizen aantrekkelijker zijn en zullen vogels eerder geneigd zijn om hun gezin veilig en zeker groot te brengen.

Leave Message

All fileds with * are required