Hoe maak je een goed vogelhuisje?

Een beter vogelhuis bouwen Inclusief ventilatiegaten om de warmte te verminderen en nestvogels comfortabel te houden, Voeg afvoergaten toe om afval en water te verwijderen en te helpen bij ventilatie, Gebruik een diepe dakoverhang of verzonken gat om regen uit het huis te houden, Kies alleen natuurlijke bouwmaterialen (onbehandeld hardhout is beste). Als je van knutselen houdt, maar niet van houtbewerkingsprojecten houdt, zijn er tal van creatieve manieren om een vogelhuisje meer op maat te maken. Haal een vooraf gemaakt vogelhuisje op bij de ambachtelijke winkel of bouw er een met een eenvoudige set. Schilder er vervolgens je favoriete huiskleur van.

Verzamel vervolgens een hoop centen en lijm ze op als dak. Zorg ervoor dat je het juiste type lijm gebruikt, zodat het dak er niet af valt. Snijd met behulp van een verstekzaag en de meegeleverde snijlijst de 1x6-plaat en ¼-inch multiplexstukken op maat. Markeer het middelpunt langs de bovenrand van de voor- en achterwanden.

Knip vanaf het middelpunt elke bovenhoek op een verstek van 45 graden om een piek te creëren. Maak op het voorbord een markering gecentreerd op de breedte van het bord 3½ inch vanaf de piek. Maak met behulp van een gatenzaag, peddelbit of decoupeerzaag een gat met een diameter van ongeveer 1¾-inch. Plaats de twee „zijden op de rand zo dat een rand van 4¾-inch hoog naar boven wijst.

Plaats de voorkant van het vogelhuisje op de randen met de zijkanten van de frontinstelling gelijk met de buitenkant van elke muur. Rijd met een spijkermachine 1¼-inch brad-spijkers door het oppervlak van het vogelhuisje en in de rand van elke zijwand. Breng lijm aan op de achterkant van elke zijwand. Plaats de achterkant van het vogelhuisje op de zijkanten.

Drijf spijkers van 1¼-inch door de achterkant en in de zijwanden. Een doe-het-zelf vogelhuisje kan zo eenvoudig of zo gedetailleerd zijn als je wilt, van een basisdoosvorm gebouwd met stompverbindingen en een dak van 45 graden tot een dak gemodelleerd naar architectuur waar je van houdt, een miniatuurversie van je huidige huis, of een die je „droomhuis” weerspiegelt (dat is van mij, hierboven afgebeeld). Maak een gat dat groot genoeg is voor een vogel in de buurt van de bodem van de kalebas en hang dan aan een boom met een zwaar touwtje of touw. Door een oude theepot te combineren met een lade, creëerde deze blogger een grillig vogelhuisje klaar om te nestelen.

Ventilatiegaten aan de zijwanden van het vogelhuis nabij de bovenkant van het huis helpen om de temperatuur in het huis te regelen. Als je dit vogelhuisje buiten wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je het papier verzegelt met een heldere acrylsealer. een vogelhuisje bouwen is een leuk project dat zo leuk is dat het moeilijk te zeggen is wie er meer baat bij heeft, de vogels of de bouwer. Deze vogelhuisplannen zijn bedoeld voor architectuurliefhebbers die er ook van houden om vogels op hun terrein te laten nestelen.

Deze vogelhuisjes vergen misschien wat meer tijd en geduld dan sommige van de andere vogelhuisplannen op deze lijst, maar de beloning is het waard. Uiteindelijk heb je een modern vogelhuisje uit het midden van de eeuw dat zeker een gespreksonderwerp in je tuin zal zijn. Als je in een appartement woont en geen optie hebt om een vogelhuisje op je terrein te zetten, is dit een geweldig project om aan te pakken. Het heeft ook een voordeel aan het gebruik van hout met de ene ruwe kant, omdat het jonge vogels daadwerkelijk helpt de volgende te verlaten door ze iets te geven om aan vast te pakken.

De tutorial laat je zien hoe je verschillende soorten stenen aan je vogelhuisje kunt hechten zonder dat ze eraf vallen en laat je ook een paar verschillende ontwerpen zien die je kunt proberen na te bootsen. Als je meerdere huizen op één hek wilt plaatsen, is het verstandig om voor elk vogelhuisje dezelfde materialen te gebruiken, maar het ontwerp een beetje door elkaar te halen.

Leave Message

All fileds with * are required