Hoe zorg je ervoor dat vogels een vogelhuisje gebruiken?

Kies vogelhuisjes die meerdere soorten aantrekken. Voeg een vogelbad en struiken toe. Veel vogels in de achtertuin zullen geen vogelhuis of nestkast gebruiken, inclusief populaire soorten zoals kardinalen, wielewaal en goudvinken. Maar genoeg vogels nestelen in vogelhuisjes om het de moeite waard te maken om er een paar op te zetten om te zien wat er gebeurt.

Houd er bij het plannen van uw vogelhuisproject rekening mee dat niet alle vogels vogelhuisjes zullen gebruiken. Distelvinken en kardinalen zullen ze bijvoorbeeld minder snel gebruiken, omdat het geen holtenesters zijn. In plaats daarvan zullen deze soorten vaak een dicht plantenleven zoeken voor beschutting en een broedplek. Volgens wilde vogelexpert Richard Cole moet je minstens 2 tot 3 vogelhuisjes neerzetten zodat de vogels kunnen inspecteren en selecteren welke past bij hun „pikachtige smaak ???? De ideale hoogte voor het plaatsen van je vogelhuisje kan afhangen van je beoogde soort.

Chickadees geven bijvoorbeeld de voorkeur aan 4 - 8 voet, Bluebirds geven de voorkeur aan 5-8 voet en House Wrens geven de voorkeur aan 6-10 voet boven de grond. Over het algemeen zou het instellen van uw vogelhuisje echter minstens 5 voet hoog uw kieskeurige gasten tevreden moeten stellen. De positionering van uw vogelhuisje is van cruciaal belang. Zonder de juiste positionering wordt het nestelen belemmerd.

Sterker nog, als je je 2 tot 3 vogelhuisjes te dicht bij elkaar zet, zullen sommige vogels weigeren te nestelen vanwege hun territoriale instincten. Plaats uw vogelhuisje zorgvuldig zoals hieronder wordt voorgesteld. Het toevoegen van vogelhuisjes aan uw tuin is een geweldige manier om holtebroedende vogels aan te trekken, maar niet alle vogelsoorten zullen een omheind huis kiezen om hun gezin groot te brengen. Er zijn maar weinig vogelkijkervaringen die meer lonend zijn dan het opzetten van een vogelhuisje en het laten selecteren van een paar vogels als hun thuis om jongen groot te brengen.

De opening naar uw vogelhuisje moet net genoeg ruimte bieden voor de vogels om binnen te komen, maar toch klein genoeg blijven om zich veilig en geborgen te voelen. Ontworpen voor boomkleverboxen en soortgelijke ontwerpen, past deze metalen plaat precies bovenop het ingangsgat van het vogelhuis. Beweeg zo niet-opdringerig mogelijk, controleer uw vogelhuisje een of twee keer per week en houd bezoeken tot minder dan een minuut. Alleen omdat je een vogelhuisje in je achtertuin zet, is nog geen garantie dat alle vogels massaal zullen komen om „de huurovereenkomst te ondertekenen ???? Natuurlijk zullen een groot aantal vogelsoorten interesse tonen, maar roodborstjes tonen bijvoorbeeld geen interesse in hippe vogelhuisjes.

Als je in een gebied woont waar veel ongewenste dieren rondzwerven die vogels zoals katten van de buren, eekhoorns, slangen en roofvogels kunnen afschrikken, dan zou je je vogelhuisje verder van hen willen plaatsen. Ten eerste, als je meerdere vogelhuisjes hebt, moeten ze uit elkaar staan om enige privacy tussen verschillende vogelfamilies mogelijk te maken. Zoet water in de buurt zorgt ervoor dat de vogels niet alleen een plek hebben om te baden, maar het geeft ze ook een bron van drinkwater die net zo belangrijk is als voedsel. Slangen zijn waarschijnlijk het moeilijkste roofdier om weg te houden, dus houd hier rekening mee wanneer je je vogelhuisje op zijn uiteindelijke positie plaatst.

De beste tijd van het jaar om je lieve vogelhuisje neer te zetten is begin februari of half maart. Om bijvoorbeeld iets grotere vogels zoals Amerikaanse torenvalken te huisvesten, moet de vogelbak ongeveer 8 x 8 x 12 inch zijn, terwijl voor kleinere vogels, zoals de House Sparrow, de vogelbak slechts ongeveer 4 x 4 x 10 inch hoeft te zijn om erin te passen. Als vogels met een grotere broedgrootte allemaal tegelijk uitkomen, kan het vogelhuis ze mogelijk niet allemaal passen. Probeer vogelhuisjes op te zetten die de juiste grootte hebben voor de soort die je wilt bezoeken en in je tuin wilt nestelen.

Leave Message

All fileds with * are required