In welke richting moet ik naar een vogelhuisje kijken?

Ervan uitgaande dat uw leefgebied bevorderlijk is voor holtebroedende vogels, volgen hier enkele richtlijnen voor het plaatsen van uw vogelhuisjes. Ten eerste wordt aanbevolen dat het vogelhuis in de tegenovergestelde richting kijkt van onze heersende winden. Dit betekent dat vogelhuisjes, voor zover praktisch, in noordoostelijke richting moeten zijn gericht. In welke richting moet een vogelhuis kijken? Een vogelhuis en zijn ingangsgat moeten uit de buurt van de heersende winden zijn gericht.

In de Verenigde Staten is het heel gebruikelijk dat een vogelhuis naar het oosten kijkt, dat vaak weg wordt gekeken van de heersende wind en de sterke middagzon. Voor bluebirds verwijst de kwestie van richting niet altijd naar kompaslager, maar eerder de oriëntatie waarmee de opening van het huis wordt geconfronteerd om veiligheid, comfort en gemak te bieden nadat het bluebird-paar paren. Interessant is dat er een onderzoek is uitgevoerd door het Cornell Lab of Ornithology naar welke richting het beste is voor een vogelhuis. Maar voordat je opraakt en een willekeurige boom kiest om je vogelhuisje in te plaatsen, wist je dat er enkele richtlijnen zijn die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je de beste plek hebt gekozen en dat er zelfs een ideale tijd en richting is om ze te plaatsen? Gelukkig voor jou hebben we een aantal goede tips en info om je te helpen.

Nog een ding dat u moet overwegen met betrekking tot de richting van het vogelhuis, is ervoor te zorgen dat het niet tegenover vogelvoeders of vogelbaden staat. Bluebirds geven de voorkeur aan hun nesten die - in volgorde van voorkeur - naar het oosten, noorden, zuiden en westen gericht zijn, hoewel ze misschien een huis kiezen dat een andere richting uitkijkt.

Leave Message

All fileds with * are required