Kunnen vogelhuisjes dicht bij elkaar staan?

De plaatsing van uw vogelhuis heeft ook invloed op het feit of ze bezet zijn of niet. Probeer vogelhuisjes minstens 25 'uit elkaar te plaatsen, omdat sommige soorten territoriaal zijn en andere vogels niet te dichtbij laten nestelen. Even belangrijk is de hoogte van het vogelhuis. Broedvogels zijn vaak erg territoriaal.

Als zodanig, wanneer een paar een ander paar van dezelfde soort ziet dat te dicht bij hun broedplaats probeert te nestelen, ontstaan er conflicten. Met dat in gedachten is een van de redenen waarom vogels op sommige werven geen vogelhuis gebruiken, dat dozen te dicht bij elkaar worden geplaatst. Wanneer nestkasten te dicht worden ingepakt, zullen sommige vogels van dezelfde soort met elkaar vechten en soms helemaal niet nestelen. Als u verschillende soorten naar uw nestkasten wilt lokken en voldoende ruimte wilt hebben, kunt u overwegen om uw dozen te koppelen.

Dit omvat het plaatsen van dozen in paren op palen van 15 tot 25 voet uit elkaar. Of u kunt twee dozen rug aan rug op één paal plaatsen. Vogels zoals boomzwaluwen en bluebirds nestelen dicht bij elkaar, hoewel ze anderen van hun eigen soort zullen verdrijven. Koppeldozen hebben het voordeel dat meer vogels van beide soorten vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan in dezelfde habitat.

De hoogte waarop u vogelboxen plaatst, moet minstens anderhalve meter van de grond zijn. U kunt ze echter op elke hoogte monteren die u veilig kunt bereiken. Plaats geen vogelhuisjes in de buurt van vogelvoeders of waterbronnen die zijn ontworpen om vogels aan te trekken. Op enkele uitzonderingen na houden vogels van hun privacy bij het grootbrengen van jongen - om hun nest te beschermen tegen roofdieren.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regels. Zwaluwen, bluebirds en vliegenvangers nestelen het liefst in vogelhuisjes die zich op een open, blootgestelde locatie bevinden. Als je al een vogelhuisje op je terrein hebt, moet je nieuwe nestkasten plaatsen op ongeveer 30 meter afstand van het oudere vogelhuis. De meeste vogels houden er niet van om in de buurt van andere nesten te nestelen, hoewel er enkele uitzonderingen zijn.

Om een vogelhuisje aan een metalen paal te monteren, heb je ofwel een vogelhuisje nodig om te schroeven, of je moet de hardware aanschaffen die nodig is om deze functie aan het huis toe te voegen. De paal die je kiest, moet minstens anderhalve meter hoog zijn als je hem in de grond hebt gestoken. U kunt een vijzel kopen om aan de paal te bevestigen om ervoor te zorgen dat de ondergrondse grip veilig en stevig is. Overal waar uw hond speelt of uw tuinman ploegt, moet worden beschouwd als niet-levensvatbare locaties voor een vogelhuisje.

Je kunt ook een vogelhuisje aan een boom hangen, maar zorg ervoor dat je een stevige tak kiest die goed gelegen is en toevlucht biedt tegen roofdieren. Baksteen is een uitstekend oppervlak om een vogelhuisje op te hangen, omdat de complexe en variërende texturen het een uitdagend terrein maken voor roofdieren om te schalen. Voor een veilig en beveiligd vogelhuis moeten nestkasten op de juiste manier worden bevestigd aan een metalen paal, hekpaal, bakstenen muur, huisgevelbeplating, gevel van het gebouw of zelfs bomen of een boomstam. Om huiswinterkoninkjes en chickadee aan te trekken, plaatst u de doos heel dicht bij of eigenlijk in de dekking van een struik of kleine boom.

Het plaatsen van dozen in paren kan echter de concurrentie tussen bluebirds en boomzwaluwen verminderen door één paar van elke soort in de buurt te laten nestelen. Door een vogelhuisje op de juiste manier te monteren, verfraai je niet alleen je buitenruimte, maar creëer je ook een veilige ruimte voor lokale vogels om te nestelen en het rustig aan te doen. Nestmateriaal kan in de buurt van uw voerstations worden geplaatst, maar plaats het niet in de buurt van uw vogelhuisjes, omdat u uiteindelijk de aandacht zou kunnen vestigen op de locatie van een actief nest. Of je nu hoog en laag op zoek bent naar een schattig vogelhuisje, een unieke windgong of een charmante regenketting, Happy Gardens heeft wat je zoekt.

Zodra je de richting van de dominante wind van je tuin of tuin hebt bepaald, hang je je vogelhuisje weg van die richting. Als je ervoor kiest om een vogelhuisje aan een paal te monteren, zorg er dan voor dat je de juiste voorzorgsmaatregelen hebt genomen om het vogelhuisje eekhoornbestendig te maken. Vogelhuisjes van goede kwaliteit moeten voldoende worden ontlucht om ventilatie te bieden aan de volwassenen die op de eieren zitten en voor de baby's na het uitkomen van de dieren. Als u vogelvoeders, vogelbaden of andere vogelhuisjes op uw terrein heeft, plaats dan uw nieuwe nestkast weg van deze voorzieningen.

Hoewel er veel redenen zijn om een vogelhuisje in uw tuin of tuin op te hangen, is er misschien geen zo belangrijk als het compenseren van ongebreideld habitatverlies. We helpen je bij het selecteren van de beste locatie in je tuin voor het monteren van vogelhuisjes, en geven alle tips en trucs die je nodig hebt om vogels aan te moedigen zich te vestigen en te nestelen. Het voordeel dat gebladerte biedt, is het verbergen van de locatie van het vogelhuis, meer dan het beschermen tegen de zon. .

Leave Message

All fileds with * are required