Moet een vogelhuisje in de zon of schaduw staan?

Volgens een persbericht van de Universiteit van Lund beveelt Andreasson ook aan om vogelhuisjes op een iets meer schaduwrijke plek op te zetten. Maar dichte schaduw wordt niet aanbevolen. De meeste vogels geven de voorkeur aan een zonnige open ruimte met wat middagschaduw. Schaduw is geen vereiste, maar als je wat bescherming kunt bieden tegen de hete late middagzon, zou ik proberen daar rekening mee te houden.

Het voordeel dat gebladerte biedt, is het verbergen van de locatie van het vogelhuis, meer dan het beschermen tegen de zon. Vogelhuisjes van goede kwaliteit moeten voldoende worden ontlucht om ventilatie te bieden aan de volwassenen die op de eieren zitten en voor de baby's na het uitkomen van de dieren. Vogelhuisjes moeten gemakkelijk schoon te maken zijn, zodat u de nesten van het voorgaande jaar kunt verwijderen. Schaduw tegen de zon is geen vereiste, maar biedt enige bescherming tegen de middagzon.

Houd echter wel rekening met de kleur van het vogelhuisje zodat het vogelhuisje in de zomer niet oververhit raakt. Zorg er als vuistregel voor dat het niet zwart is. Vogelhuisjes moeten op een hoogte van minstens anderhalve meter boven de grond worden geplaatst. Voldoende hoogte zorgt ervoor dat vogels en hun nesten worden beschermd tegen de meeste roofdieren op de grond.

Kate Arnold van Paris TX merkt op dat als de nestkast ventilatiegaten of sleuven heeft, en vooral als het's middags in de schaduw staat, de eieren en kuikens zullen overleven. Ze halen water uit de lichamen van insecten die door hun ouders naar hen zijn gebracht. De enige keer dat ik ooit eieren verloor aan hitte, was het dagenlang meer dan 100 graden en lagen de eieren in een dunne nestkast in de volle zon. Ik gebruik nu dikker hout op al mijn nestkasten, en op één na zijn ze allemaal schaduwrijk vanaf ongeveer het middaguur.

De ene doos staat in de volle zon, maar hij is gemaakt van 1 hout en ik heb er nog nooit warmtegerelateerde verliezen in gehad. Ze gebruikt het als schaduwen over het dak, zuid- en westkant van nestkasten die in de volle zon staan. De schermkappen zijn ongeveer 1 - 2 van het oppervlak van de nestkast gemonteerd, zowel aan de bovenkant als aan de zijkanten. Het is belangrijk om vrij stromende ventilatie mogelijk te maken, zodat de doos geen warmte vasthoudt.

De screening is niet duur, razelt niet en is gemakkelijk om mee te werken. Harris deed enkele voorlopige hittetests en had zeer goede resultaten. De interne temperatuur van de afgeschermde nestkast was gelijk aan de temperatuur. Van een nestkast in de volle schaduw.

Bovendien werd de ventilatie niet aangetast. De nestkast die in de volle zon werd getest, was 4-6 graden heter op een zonnige dag van 84 graden. De geteste nestkasten hebben een goede ventilatie en zijn allemaal van hetzelfde ontwerp en gemaakt van hout. Blauwe luchten Lachend naar me Niets anders dan blauwe luchten Zie ik Bluebirds een lied zingen Niets anders dan bluebirds De hele dag door - Irving Berlin, Blue Skies, 1927.Dit brengt ons bij het volgende punt waarom vogelhuisjes op het oosten nuttig zijn; de zonsopgang zorgt voor warmte na het verliezen van al die warmte's nachts die werd bereikt gedurende de dag.

Met het vogelhuis naar de zon gericht terwijl het opkomt, helpt dit om vroeg op de dag warmte te introduceren, wat gunstig bleek op die ietwat kille nachten die kunnen voorkomen in die meer noordelijke staten. Vogels hebben op dat moment misschien al in het vogelhuis gewoond, dus je zou moeten wachten tot ze het vogelhuis verlaten om te migreren voordat je de draad, het touw of de ketting naar keuze verwisselt. U moet de staat van de draad, het touw of de ketting controleren om ervoor te zorgen dat deze het vogelhuis niet zal breken en laten vallen. Hoewel deze hoogtes misschien de favoriete montageplaatsen zijn voor vogelhuisjes, moeten vogelaars zich ervan bewust zijn dat vogels vrij flexibel zijn met hoogtevereisten en gemakkelijk een huis kunnen kiezen buiten hun ideale bereik.

Vogelhuisjes zijn de potentiële nesten van vogels, dus ze moeten op de juiste locaties worden geplaatst om ervoor te zorgen dat de vogels in alle rust kunnen broeden. BIRDNESTING vogelhuis - Premium dennenhout Stevige vogelnestkast - Vogelhuis met metalen roofdierbeschermer - Hangend vogelhuis met voorgeboorde gaten - Groot nestgebied. Afgezien van het feit dat je naar je ingangsgat kijkt, weg van harde wind, wil je ook zorgvuldig een locatie voor je vogelhuisje selecteren. Als het onmogelijk is om in de herfst vogelhuisjes op te zetten, moeten ze zo vroeg mogelijk in de winter aanwezig zijn.

Maar om ervoor te zorgen dat nestvogels veilig, gelukkig en comfortabel zijn, moet u zorgvuldig de juiste locatie, oriëntatie en plaatsing van het vogelhuis selecteren. Vogels kunnen territoriaal zijn, dus u moet zich aan de afstand houden om ervoor te zorgen dat de vogels zich op hun gemak voelen in hun vogelhuisjes. De volgende hoogtes (in voeten en meters) zijn de ideale bereiken voor hoe hoog vogelhuisjes voor verschillende soorten moeten worden gemonteerd. Zorg er bij het kopen van een vogelhuisje of zelfs het selecteren van een doe-het-zelfproject voor dat aanwijzingen voor het ophangen en schoonmaken van het vogelhuisje beschikbaar zijn.

Dit komt door de ontoegankelijkheid voor roofdieren die jagen op de vogels die mogelijk in het vogelhuis zullen blijven. .

Leave Message

All fileds with * are required