Vogelhuisje hoe groot gat?

Wat aan jouw kant staat bij het aantrekken van vogels om in je vogelhuis te nestelen, is het kopen of bouwen van een vogelhuis dat verschillende soorten kan aanmoedigen om in één doos te nestelen. Bluebirds zouden daarom alleen nestelen in zo'n gat dat zich binnen hun lichaamsomtrek bevindt, zodat ze gemakkelijk naar binnen en uit kunnen, maar zich toch veilig voelen met een gat dat niet te groot is, maar niet zo klein dat elke vogel moeite zou hebben om er doorheen te komen. Of u nu overweegt te kopen of te bouwen, de onderstaande informatie zal u helpen deze vogels nog meer aan te trekken, te huisvesten en ervan te genieten. Zoveel als ik, en natuurlijk The National Audubon Society kan een bepaalde gatgrootte aanbevelen voor een specifieke vogelsoort, maten kunnen variëren, dus je hoeft niet altijd precies te zijn.

Specificatiekaart schetst de afmetingen van vogelhuizen voor maximaal drieënveertig vogelsoorten in de Verenigde Staten die vogelhuisjes in achtertuinen gebruiken. Een fractie van een centimeter te klein en uw gewenste bewoners kunnen vast komen te zitten in en uit het huis, kunnen hun veren beschadigen bij het binnenkomen en verlaten, of passen helemaal niet in het huis. Maar dat komt omdat ze hun nesten bouwen tussen de takken van bomen en struiken en niet in een boomholte of gat en daarom geen vogelhuisje gebruiken. Afgeronde gaten op mijn kaart verwijzen naar meer traditionele vogelhuisjes voor verschillende soorten om te gebruiken.

En hoewel alle vogelhuisjes een rond gat nodig hebben in de hierboven geschetste afmetingen, nestelen drie vogelsoorten alleen in een open beker. Maar om hen de beste kans op nestsucces te geven, moeten we zorgen voor een goed gebouwd Wren House. Een fractie van een centimeter te groot en misschien vind je minder gewilde vogels zoals huismussen en Europese spreeuwen die het vogelhuis toe-eigenen of andere vogels of nestvogels doden. Terwijl halve kopjes of open nesten kunnen worden gemaakt met een steen- of houtepoxy, maar vogelhuisjes met ronde gaten gemakkelijker te maken zijn - terwijl de beschikbaarheid van vogelhuisttijlen er in overvloed is, waar u ook kijkt om te kopen.

Het is echter mogelijk om een vogelhuisje uit te boren of te kopen met een gatgrootte die iets te groot of te klein is - omdat het echt geen verschil zal maken voor de vogels. Niet helemaal relevant, maar ik heb de hoffelijkheid genomen om het soort holte op te sommen waar wilde vogels in het wilde nest in; vogels van wie nestelen in vogelhuisjes gaan in een holte, terwijl anderen in een open open lucht gaan. En hoewel de focus ligt op houten vogelhuisjes die een afgerond gat van verschillende afmetingen gebruiken, verwijst mijn gids naar in hars gebouwde nesten die een wijd open beker op een specifieke diepte gebruiken. Zoals eerder vermeld, gebruiken niet alle vogels vogelhuisjes of nestkasten; alleen holtenesters zoals chickades, winterkoninkjes, bluebirds, zwaluwen, paarse martins, spechten, enz.

Leave Message

All fileds with * are required