Vogelhuisje hoe werkt het?

Vogelhuisjes worden vaak nestkasten genoemd omdat ze een veilige plek bieden voor vogels om hun nesten te bouwen, beschermd tegen de elementen en roofdieren. In de wintermaanden geven ze bezoekende vogels een plek om samen te knuffelen voor warmte, weg van de koude lucht. Naast specifieke habitats hebben verschillende vogelsoorten ook verschillende soorten vogelhuisjes nodig. Paarse martins leven graag in gemeenschappen van veel vogels van hun soort.

Daarom werkt een huis in appartementstijl of meerdere nestkalebassen het beste. Huiswinterkoninkjes leven in enkele, kleine huizen, en hebben liever geen andere winterkoninkjes in de buurt. Bluebirds hebben eenkamerwoningen nodig, meestal 50 tot 75 meter uit elkaar. Het maakt niet uit welk type vogelhuis je gebruikt, hout is het beste materiaal.

De huizen moeten ook ventilatie rond de bovenkant en afvoergaten in de vloer hebben en worden geverfd of gekleurd in een aardetint. De uitzondering zijn paarse martin-huizen, die vaak zijn gemaakt van aluminium (of gedroogde kalebassen) en wit zijn geverfd om warmte te reflecteren. Welk type vogel je wilt aantrekken, bepaalt waar je een vogelhuisje plaatst. Bluebirds gebruiken bijvoorbeeld huizen in open velden; chickadees, mezen en boomklevers houden allemaal van het open bos en randen; spechten zoals bosopeningen en randen; enzovoort.

Download onze nestkaart voor meer informatie. Hoe succesvol u zult zijn in het aantrekken van vogels naar vogelhuisjes hangt grotendeels af van waar u woont. Holtebroedende vogels komen meestal voor in beboste omgevingen. In de holte nestelende vogelsoorten zoals spechten en boomklevers geven de voorkeur aan bomen die voldoende omtrek hebben om een holte in de stam van de boom te creëren.

Verwelkom meer vogelfamilies in je achtertuin met een verscheidenheid aan gezellige plekken waar ze hun jongen kunnen opvoeden. Hoewel niet alle zangvogels vogelhuisjes zullen gebruiken, zullen soorten die nestelen in holtes zoals huiswinterkoninkjes, oosterse bluebirds, chickadees met zwarte dop en boomzwaluwen vaak vogelhuisjes gebruiken die goed zijn gebouwd en geplaatst. Werven en tuinen kunnen een geweldige habitat bieden voor een aantal van de meest voorkomende en gekoesterde zangvogels in New Hampshire, en het installeren van vogelhuisjes is een manier om veel van deze soorten te verleiden zich te vestigen. Voor vogels die meerdere broedsels per seizoen hebben, zoals bluebirds of roodborstjes, is het een goed idee om nestmateriaal tussen broedsels op te ruimen.

In feite kan het door sommige vogels worden gebruikt om's nachts te slapen, en het kan waardevolle beschutting bieden tijdens extreem koude winternachten. Door te weten welke vogels het meest waarschijnlijk een vogelhuisje gebruiken, hoe u uw tuin aantrekkelijk kunt maken voor nestende vogels en hoe u ervoor kunt zorgen dat het huis geschikt is voor de vogels die u aantrekt, is het gemakkelijk om vogelverhuurder te worden voor vele broedseizoenen. De beste tijd om een nieuw vogelhuis op te zetten is in de herfst of winter, zodat vogels voldoende tijd hebben om ze voor het broedseizoen te lokaliseren. Houten eenden en krijsuilen als een elliptische deuropening die 4 bij 3 inch en ongeveer 20 inch boven de vloer van het huis ligt.

Houd de vogels goed in de gaten om er zeker van te zijn dat ze volledig zijn uitgevaagd (het nest hebben verlaten) voordat ze proberen schoon te maken. Sommige hebben zelfs een tweede zijde die opent naar een heldere acrylwand, zodat u de vogels kunt observeren zonder ze te storen. Eekhoorns, wasberen, slangen, katten en huismussen kunnen allemaal schade toebrengen aan eieren en hulpeloze babyvogels. Vogelhuisjes van goede kwaliteit moeten voldoende worden ontlucht om ventilatie te bieden aan de volwassenen die op eieren zitten en voor de baby's na het uitkomen.

Huiseigenaren die in gebieden wonen waar weinig bomen zijn, zullen snel ontdekken dat er niet veel holtebroedende vogels op hun terrein zijn. Beweeg zo niet-opdringerig mogelijk, controleer uw vogelhuisje een of twee keer per week en houd bezoeken tot minder dan een minuut. Op enkele uitzonderingen na houden vogels van hun privacy bij het grootbrengen van jongen - om hun nest te beschermen tegen roofdieren.

Bron: https://agriworld.nl/ - Beste vogelhuisje kopen, aanbiedingen en reviews

Leave Message

All fileds with * are required