Waar gebruiken vogels een vogelhuisje voor?

Ze bieden onderdak aan in de holte nestelende soorten, die voor het grootste deel insecten en bessen eten in plaats van zaad. Omdat ze verschillende soorten vogels trekken, dragen huizen bij aan de diversiteit in de achtertuin. Nestkasten zijn ook een geweldig project voor kinderen. De huizen zijn eenvoudig te bouwen of op te zetten en te onderhouden.

Veel vogels in de achtertuin zullen geen vogelhuis of nestkast gebruiken, inclusief populaire soorten zoals kardinalen, wielewaal en goudvinken. Maar genoeg vogels nestelen in vogelhuisjes om het de moeite waard te maken om er een paar op te zetten om te zien wat er gebeurt. Omdat vogels al op zoek zijn naar nestplaatsen, is het vroege voorjaar een goed moment om vogelhuisjes in de achtertuin te installeren. Niet alle vogels nestelen en voeden hun jongen op in huizen.

Degenen die dat wel doen, zijn soorten die natuurlijke holtes in bomen zoeken. Van ongeveer 85 Noord-Amerikaanse soorten die in holtes nestelen, zullen ongeveer drie dozijn ook in vogelhuisjes nestelen. Enkele van de meest voorkomende vogels in de achtertuin die huizen gebruiken, zijn chickadees, mezen, bluebirds en winterkoninkjes. Maar je kunt andere soorten aantrekken, afhankelijk van wat voor soort habitat je in of nabij je tuin hebt en het soort doos dat je opzet.

Maar eerst wil je er zeker van zijn dat je een doos kiest die je huurders helpt, niet schaadt. Een geschilderd vogelhuis is misschien mooi, maar een slecht gekozen verf kan giftig zijn voor vogels en zal graag roofdieren aantrekken. Dit is om te voorkomen dat roofdieren zich aangetrokken voelen tot overgebleven zaden, die naar je vogelhuisje kunnen worden getrokken. Eekhoorns, wasberen, slangen, katten en huismussen kunnen allemaal schade toebrengen aan eieren en hulpeloze babyvogels.

Als u uw gegevens goed wilt gebruiken bij het bestuderen van vogels, noteer dan wat u ziet met de NestWatch-website of mobiele telefoon-app. De meeste vogelaars in de achtertuin op Quora en andere forums en sites zijn het erover eens dat zitstokken niet nodig zijn en dat ze in feite schadelijk zijn omdat ze roofdieren gemakkelijker toegang geven tot het nest. Wanneer vogelhuisjes een veilige plek kunnen zijn om eieren te leggen, uit te broeden en te kweken, worden ze nestkasten genoemd. Het toevoegen van vogelhuisjes aan uw tuin is een geweldige manier om holtebroedende vogels aan te trekken, maar niet alle vogelsoorten zullen een omheind huis kiezen om hun gezin groot te brengen.

Ten eerste, als je meerdere vogelhuisjes hebt, moeten ze uit elkaar staan om enige privacy tussen verschillende vogelfamilies mogelijk te maken. Hoewel het essentieel is om meer vogels aan te trekken, zodat potentiële bewoners het vogelhuis zullen opmerken, is het belangrijk om te onthouden dat nestvogels privacy nodig hebben om zich veilig te voelen tijdens het grootbrengen van hun gezin. Ze bieden waardevolle huizen voor vele soorten vogels en een geweldige kans voor vogelaars om te genieten van het eeuwenoude fokproces. Dit zorgt ervoor dat vroege nesters tijd hebben om je vogelhuis te verkennen en voor meer mogelijkheden voor een vogel om zich in het voorjaar te vestigen.

Terwijl sommige vogels nesten bouwen op boomtakken, struiken, veranda's en goten, zoeken anderen een soort omheining. Vogelhuisjes kunnen op dat moment een uitstekende plek zijn om te slapen, en daarom worden ze slaapplaatsen genoemd. Deze meer gerichte strategie zorgt ervoor dat er een grotere kans is op ten minste één type nestelen in uw vogelhuisje. Huiswinterkoninkjes zijn blij met een 8 inch hoog huis met een basis van 4 bij 6 inch, terwijl een vogelhuis van chickadee 8 inch lang moet zijn met een basis van 5 bij 5 inch.

Leave Message

All fileds with * are required