Waarom vogelhuisjes belangrijk zijn?

Ze helpen het milieu door een ecosysteem in uw tuin te creëren. Ze bieden onderdak aan vogelfamilies, en dan verwijderen de vogels onkruid en insecten en bestuiven ze soms bloemen. vogelhuisjes zijn veiliger dan wilde vogelnesten voor vogels. Ze zijn gemaakt van dik, geïsoleerd massief hout, sterker dan elk nest dat een vogel kan bouwen.

Ze bieden moedervogels een plek om hun eieren te leggen en hun jongen groot te brengen. Het beschermt ze tegen roofdieren zoals andere vogels, katten, eekhoorns, enz. Een vogelhuisje biedt vogels een veilige manier om onderdak te vinden en zichzelf te beschermen tegen de elementen en roofdieren. Ze worden niet voor niets nestkasten genoemd.

Vogelhuisjes zijn een belangrijk hulpmiddel bij het monitoren van vogels. Vogelhuisjes helpen mensen om het gedrag van vogels te observeren tijdens het nestelen. Over het algemeen helpen ze ons vogels te begrijpen en hoe ze omgaan met hun omgeving. De voordelen van een vogelhuis zullen zeker een positief effect hebben op u en uw gezin; terwijl je afwacht of en wanneer - en natuurlijk welke soort besluit te nestelen.

Observeer het gedrag van nestvogels wanneer ze dat doen met slechts twee weken wachten tot dat moment de jongen verschijnen bij het ingangsgat. Bekijk mijn artikel met een lijst met manieren om een vogelhuisje aantrekkelijker te maken voor vogels, zodat je vogels gelukkig en veilig in je eigen achtertuin nestelt. Naarmate door de mens veroorzaakte ontwikkelingen de natuurlijke habitat blijven wegnemen, komen deze holtes steeds minder vaak voor in de natuur, waardoor de behoefte aan door de mens gemaakte holtes, ook wel vogelhuisjes genoemd, wordt aangewakkerd. Maar of je nu gaat voor een basic DYI of een kleurrijk design vogelhuisje, het wordt een uitstekend decoratiestuk voor in de achtertuin, met de toename van rustgevende vogelgeluiden als welkome bonus.

Met alle voordelen voor jou, de vogels en vooral het milieu, is het geen wonder dat iedereen zich haast om hun vogelhuisjes te bouwen. De beste tijd om een nieuw vogelhuis op te zetten is in de herfst of winter, zodat vogels voldoende tijd hebben om ze voor het broedseizoen te lokaliseren. Een vogelhuisje dat slechts 5-7 voet van de grond is gemonteerd, maakt een kort duikpad voor vogels om op de grond eronder te landen. Om ervoor te zorgen dat uw gasten geen last hebben van oververhitting, moet uw vogelhuisje goed geventileerd zijn.

Hoewel vogelhuisjes waarschijnlijk vogels zullen aantrekken, zal het selecteren van de juiste maat en het plaatsen ervan op de juiste locaties u helpen specifieke soorten aan te trekken. Dus als u ooit uw huis probeert te verkopen, kunt u er zeker van zijn dat een strategisch geplaatst vogelhuis u zal helpen de deal te sluiten. Zoek online en je vindt vogelhuisjes in alle soorten, maten en kleuren, en gemaakt van allerlei materialen. Zorg ervoor dat je je vogelhuisje op een geschikte manier opzet, en voor je het weet, zou je achtertuin de thuisbasis zijn van alle vogelsoorten die er gebruik van maken.

Voordat u overal in uw achtertuin vogelhuisjes neerzet, moet u er rekening mee houden dat een algemene regel is om niet meer dan twee huizen per soort per hectare onroerend goed te plaatsen. Hang dus een vogelhuisje of twee in je tuin en slaap gelukkig, wetende dat je een balans van de natuur in je omgeving hebt geboden. Er zijn zoveel verschillende soorten vogelhuisjes, sommige eenvoudig en eenvoudig, en andere kleurrijk met allerlei ontwerpkenmerken. Het hebben van een vogelhuisje in je achtertuin biedt dus een toevluchtsoord voor vogelsoorten die het risico lopen uit te dunnen.

Leave Message

All fileds with * are required