Wanneer moet ik een vogelhuisje neerzetten?

Een vogelhuisje plaatsen De beste tijd om een nieuw vogelhuisje op te zetten is in de herfst of winter, zodat vogels voldoende tijd hebben om ze te lokaliseren voor het broedseizoen. Er is geen slecht moment om vogelhuisjes uit te zetten, en de beste tijd om ze op te zetten is zodra je ze beschikbaar hebt. Zelfs als het geen broedseizoen is, kunnen vogels het huis onderzoeken, leren waar het is en het mogelijk als schuilplaats gebruiken. Als u alleen huizen wilt bieden om te nestelen, zorgt u ervoor dat ze in de late winter of het zeer vroege voorjaar beschikbaar zijn voor zelfs de vroegste broedende soorten.

De beste tijd om een nieuw vogelhuisje op te zetten is in de herfst of vroege winter. Wat je niet moet doen bij het installeren van een vogelhuisje. vogelhuisjes worden bij voorkeur ruim voor het broedseizoen gebouwd. Dit zou in de nazomer of vroege herfst moeten zijn om vogels voldoende tijd te geven om ze te lokaliseren.

De tijd zal het mogelijk maken dat de huizen tegen die tijd goed verweerd zijn. Het kan een goed idee zijn om de vogelhuisjes het hele jaar door te laten staan, zodat ze in de winter kunnen dienen als slaapplaats of schuilplaats voor trekvogels. Het kan na het broedseizoen worden verwijderd om te worden schoongemaakt en weer op zijn plaats worden gezet. Om ervoor te zorgen dat het huis beschikbaar is voor vroege nesters, zet je je doos tegen februari uit als je in het zuiden woont, half maart als je in het noorden woont.

Als je wilt, kun je het het hele jaar volhouden. Zorg ervoor dat u uw vogelhuisjes zo snel mogelijk in het voorjaar, ruim voor de start van het broedseizoen, ophaalt. Midden tot eind maart is ideaal. Als je je vogelhuisjes niet vroeg genoeg opstaat, kunnen ze nog steeds worden gebruikt om later in de zomer of het volgende jaar een tweede broed groot te brengen.

Leave Message

All fileds with * are required