Wanneer moet je vogelhuisjes neerzetten?

Zelfs als het niet nestelt. Er is geen slecht moment om vogelhuisjes uit te zetten, en de beste tijd om ze op te zetten is zodra je ze beschikbaar hebt. Zelfs als het geen broedseizoen is, kunnen vogels het huis onderzoeken, leren waar het is en het mogelijk als schuilplaats gebruiken. Als u alleen huizen wilt bieden om te nestelen, zorgt u ervoor dat ze in de late winter of het zeer vroege voorjaar beschikbaar zijn voor zelfs de vroegste broedende soorten.

De beste tijd om een nieuw vogelhuis op te zetten is in de herfst of winter, zodat vogels voldoende tijd hebben om ze voor het broedseizoen te lokaliseren. De beste tijd om een nieuw vogelhuisje op te zetten is in de herfst of vroege winter. Wat je niet moet doen bij het installeren van een vogelhuisje. Zorg ervoor dat je je vogelhuisjes zo snel mogelijk in het voorjaar, ruim voor de start van het broedseizoen, opstaat.

Midden tot eind maart is ideaal. Als je je vogelhuisjes niet vroeg genoeg opstaat, kunnen ze later in de zomer of het volgende jaar nog steeds worden gebruikt om een tweede broed groot te brengen. Vogelhuisjes worden bij voorkeur ruim voor het broedseizoen gebouwd. Dit zou in de nazomer of vroege herfst moeten zijn om vogels voldoende tijd te geven om ze te lokaliseren.

De tijd zal toelaten dat de huizen tegen die tijd goed verweerd zijn. Het kan een goed idee zijn om de vogelhuisjes het hele jaar door te laten staan, zodat ze in de winter kunnen dienen als slaapplaats of schuilplaats voor trekvogels. Het kan na het broedseizoen worden verwijderd om schoon te maken en weer op zijn plaats worden gezet. Het zal je misschien verbazen dat vogels in de winter wel gebruik maken van vogelhuisjes.

Niet alle vogels migreren naar warmere klimaten tijdens de koudere wintermaanden, en niet alle vogels nestelen in bomen of struiken. Vogelhuisjes bieden vogels een plek om te slapen en uit de kou te komen in de winter voor degenen die ze gebruiken. Het plaatsen van vogelhuisjes in de achtertuin is een van de geweldige manieren om holtenestvogels aan te trekken. In deze gesloten huizen kunnen honderden vogelsoorten verblijven en hun families grootbrengen.

Veel mensen halen hun vogelhuisjes voor de winter neer, maar anderen laten die van hen het hele jaar door buiten. Veel vogelsoorten leggen elk jaar meer dan één broed en ze onderzoeken vaak elke keer verschillende nestplaatsen, dus een laat vogelhuis kan perfect zijn voor een tweede of zelfs een derde broed. Probeer vogelhuisjes minstens 25 'uit elkaar te plaatsen, omdat sommige soorten territoriaal zijn en andere vogels niet te dichtbij laten nestelen. Als een roofdier er tijdens een winternacht in een vogelhuisje terechtkomt, kan dit mogelijk resulteren in het verlies van zeven of acht vogels in plaats van een of twee.

De beste locatie voor een bluebird-huis is bijvoorbeeld een gebied met uitzicht op of omgeven door open velden, waar de insecten die ze eten en aan hun jongen voeden er in overvloed zijn. Dit minimaliseert het risico dat andere vogels de huizen overnemen en biedt toch onderdak aan de vogels die je wilt zien. Ze kunnen u helpen de bomen in uw tuin te identificeren, en geven richtlijnen over hoe u het beste kunt voorkomen dat de wortelzone wordt verstoord als u besluit een paal voor uw vogelhuisje te installeren. Ze nemen hun intrek in klassieke houten vogelhuisjes, maar ze zijn heel bijzonder over de grootte van het ingangsgat.

Daarnaast kunnen andere soorten tijdens de wintermaanden een vogelhuisje gebruiken als bescherming tegen de elementen. Als je vragen hebt over het vogelhuisje of ervaring hebt met het plaatsen van je vogelhuisje in de achtertuin, kun je ons hieronder laten weten in het commentaargedeelte. Het Cornell Lab of Ornithology heeft een uitgebreide lijst met soorten bomen, de vogels die ze aantrekken en de voordelen die de bomen hun bewoners bieden. Veel vogelhuisjes zijn nu uitgerust met roofdierbeschermers, een metalen verstevigingsplaat of een stuk dat om de opening past.

De huizen moeten ook ventilatie rond de bovenkant en afvoergaten in de vloer hebben en worden geverfd of gekleurd in een aardetint. Vogelhuisjes die in de buurt van water worden geplaatst, trekken bijvoorbeeld eerder boomzwaluwen aan, terwijl huiskoninkjes die in tuinen zullen gebruiken. Het is echter belangrijk dat u het huis aan het einde van de winter schoonmaakt om ervoor te zorgen dat het schoon en klaar is voor het komende broedseizoen. .

Leave Message

All fileds with * are required