Wat is de beste plek om een vogelhuisje te plaatsen?

De beste locatie voor een vogelhuisje is om op een paal te worden gemonteerd. Deze paal moet 5 tot 30 voet van de grond zijn en uit de buurt van bomen en roofdieren. De beste locatie voor een vogelhuisje moet ook worden verborgen met camouflage. Ervan uitgaande dat uw leefgebied bevorderlijk is voor holtebroedende vogels, volgen hier enkele richtlijnen voor het plaatsen van uw vogelhuisjes.

Ten eerste wordt aanbevolen dat het vogelhuis in de tegenovergestelde richting kijkt van onze heersende winden. Dit betekent dat vogelhuisjes, voor zover praktisch, in noordoostelijke richting moeten zijn gericht. Vogels zijn ook bijzonder over de plaatsing. Je zult op de onderstaande kaart zien dat sommige vogels slechts een paar meter van de grond willen nestelen, terwijl andere zeer hoge locaties nodig hebben.

Onderstaande richtlijnen tonen de optimale plaatsing van vogelhuisjes. Maar misschien merk je dat een beetje variantie werkt. Bij sommige soorten kan een „boomstam” met succes worden vervangen door een paal, de gevelbeplating van uw huis of een vogelhuisje dat aan een ledemaat hangt. Maar over het algemeen geldt dat hoe veeleisender je bent, hoe groter je kans om de vogels aan te trekken die je wilt.

De plaatsing van uw vogelhuis heeft ook invloed op het feit of ze bezet zijn of niet. Probeer vogelhuisjes minstens 25 'uit elkaar te plaatsen, omdat sommige soorten territoriaal zijn en andere vogels niet te dichtbij laten nestelen. Even belangrijk is de hoogte van het vogelhuis. Voor de meeste soorten moeten vogelhuisjes minstens anderhalve meter boven de grond zijn, zo niet hoger.

Leave Message

All fileds with * are required