Welke kleur moet je niet schilderen in een vogelhuisje?

Grijs, dof groen, bruin of bruin, zijn kleuren die vogelhuisjes of vogelvoeders minder zichtbaar maken voor roofdieren omdat ze het beste passen bij de natuurlijke omgeving. Vermijd metalen of fluorescerende kleuren omdat ze zo helder zijn dat ze geen dekking bieden tegen roofdieren. Kun je die kleur beter doen en geen vogelhuisje schilderen? Over het algemeen hoeven vogelhuisjes niet te worden geverfd in flitsende, felle kleuren zoals rood, wit en roze. Als gevolg hiervan zullen roofdieren worden aangetrokken door deze kleuren, waardoor het gevaar voor overlevende vogelgasten in de vogelhuisjes toeneemt.

Populaire verfkleuren voor geschilderde vogelhuisjes zijn wit, taupe, grijs, ivoor, bruin, bruin, olijfgroen en hemelsblauw. Een andere optie is om een vogelhuis te kiezen dat niet is geverfd, omdat de meeste natuurlijke houtkleuren ook vrij goed camoufleren. Uw kleurkeuze hangt af van het type vogelhuis en de locatie in uw tuin of erf. Grijs, lichtgroen en bruin zijn goede kleuren voor nestende vogels omdat ze opgaan in de natuurlijke omgeving en hen beschermen tegen roofdieren.

Enkele goede kleuren om een vogelhuisje te schilderen zijn gecamoufleerde kleuren zoals grijs, groen, bruin, wit en bruin. Je kunt ook andere aardetinten gebruiken om het vogelhuis te laten opgaan. Grijs is een geweldige optie als u op zoek bent naar een neutrale kleur die goed past bij de omgeving. Bovendien kan een lichtgrijze kleur helpen om het vogelhuis koeler te houden in de zomermaanden en warmer in de wintermaanden.

Een nadeel van het gebruik van grijze verf op een vogelhuisje is echter dat het na verloop van tijd kan vervagen. Net als groen, grijs en bruin worden sommige vogels aangetrokken door de kleur geel. In plaats daarvan zijn saaie greens, grijstinten en bruin het beste om voor te kiezen. We erkennen dat in warme klimaten, waar de dagtemperaturen regelmatig hoger zijn dan 95° F, sommige nestkastmonitoren ervoor kiezen om de buitenkant van dozen te schilderen zodat ze koeler blijven.

Goede ventilatie en een dak dat zich vijf centimeter over de zijkanten uitstrekt, helpen de doos te verduisteren en te beschermen tegen de elementen, waardoor er minder verf nodig is. Er kan echter wat extra koeling worden verkregen door het dak en de buitenmuren een lichte kleur te schilderen (wit heeft de voorkeur voor Purple Martin-huizen, maar kies voor bruin, grijs of dof groen voor andere holte-nestelende soorten omdat deze minder opvallen voor roofdieren). Als verf door de monitor nodig wordt geacht, mag deze alleen op de buitenkant worden aangebracht, nooit op de binnenkant. Zelfs latexverfformules met nul en lage emissies of vlekken op oliebasis kunnen maandenlang dampen afgeven, dus als je schildert, plan dan om dit in de herfst te doen, waardoor dampen de tijd krijgen om de hele winter te verdwijnen terwijl de verf uithardt.

Bovendien reageren vogels meestal goed op lichtere kleuren zoals geel, en de vrolijke tint geel kan helpen een warme en uitnodigende ruimte te creëren. Op basis daarvan zouden sommige topkleurkeuzes rood, geel en oranje zijn voor vogels overdag en blauw en paars voor nachtelijke vogels. Als een voorbeeld van de beste kleuren om de aandacht van vogels te trekken, wijzen de parkautoriteiten van Chicago op rood als de favoriete kleur. Ten derde reflecteren deze geschilderde vogelhuisjes warmte en zon in plaats van deze te absorberen, wat vogels koel houdt tijdens zinderende zomermaanden.

Als je het type bent dat graag mengt en misschien zelfs een klein schilderij in je vogelhuisje maakt, is dit misschien een goede optie voor jou. Witte verf wordt aanbevolen voor paarse martin-huizen om warmte weg te reflecteren van deze open huizen, en elk huis in een zonnige omgeving kan profiteren van die warmtereflectie op warme zomerdagen. Verf kan helpen bij het dichten van kleine scheurtjes die anders breder zouden worden in de zomerse hitte en de integriteit van het huis zouden vernietigen, en een goede verfbeurt kan een ouder vogelhuis nieuw leven inblazen, zodat het voor meer broedseizoenen kan worden gebruikt. Schilderen is echter niet altijd de beste keuze voor vogelhuisjes, omdat een slecht gekozen verfbeurt gevaarlijk kan zijn.

We zijn er altijd om je te helpen via chat als je hulp nodig hebt bij het uitzoeken van dat perfecte cadeau, het opknappen van je buitenruimte of het kiezen van dat perfect geschilderde vogelhuis. Op de juiste manier geverfd met veilige kleuren en niet-giftige verven, kan een geschilderd vogelhuisje aantrekkelijk zijn voor vogels. Rood werkt ook goed voor vogelhuisjes, omdat vogels die afhankelijk zijn van rode voedselbronnen van nature geneigd zijn naar een broedplaats met rode kleuren. Aquarelverven zijn gemakkelijk aan te brengen op houten oppervlakken, vereisen een minimale reiniging na de verf en drogen veel sneller dan andere verven vanwege hun karakter op waterbasis.

.

Leave Message

All fileds with * are required