Welke kleur vogelhuis trekt winterkoninkjes aan?

Volgens House Wrens 'Selection of Colored Nest Boxes' geven de meeste dagvogels de voorkeur aan rood en geel gekleurde bloemen en feeders om de simpele reden dat beide kleuren aanwezig zijn in hun zichtbare spectrum. Een roze bloemvogel zal zich aangetrokken voelen tot zijn woestijnwilgen. Hier is een leuk vogelhuisje voor campers waar vogels in kunnen kamperen. Populaire verfkleuren voor geschilderde vogelhuisjes zijn wit, taupe, grijs, ivoor, bruin, bruin, olijfgroen en hemelsblauw.

Een andere optie is om een vogelhuis te kiezen dat niet is geverfd, omdat de meeste natuurlijke houtkleuren ook vrij goed camoufleren. De beste kleuren voor een vogelhuisje zijn afhankelijk van het type huis en waar het zal komen te staan. Over het algemeen helpen natuurlijke gecamoufleerde kleuren zoals grijs, dof groen, bruin of bruin het huis op te gaan in zijn omgeving en nestelende vogels te beschermen tegen roofdieren. Als het huis echter in een kleurrijke bloementuin wordt gemonteerd, kies dan voor meer kleurrijke verven die passen bij nabijgelegen bloemtinten.

Witte verf wordt aanbevolen voor paarse martin-huizen om warmte weg te reflecteren van deze open huizen, en elk huis in een zonnige omgeving kan profiteren van die warmtereflectie op warme zomerdagen. Fluorescerende, metallic of iriserende verven moeten over het algemeen worden vermeden vanwege hun overdreven dramatische helderheid en andere additieven in de verf die schadelijk kunnen zijn voor dieren in het wild. Winterkoninkjes staan erom bekend dat ze op ongebruikelijke plaatsen nestelen, waaronder hangende bloempotten, rommelige garageplanken of buitenkransen. Als u deze creatieve plekken intact laat, kunt u nestwinterkoninkjes naar uw tuin trekken.

Sommige soorten zullen gemakkelijk vogelhuisjes gebruiken met een ingangsgat van 1 tot 2 inch, hoewel ze over het algemeen niet kieskeurig zijn over de algehele huisvorm. Zoals bij elke vogel in de achtertuin, is het van vitaal belang om te voldoen aan kritieke voedsel-, water-, onderdak- en nestvoorkeuren om winterkoninkjes van welke soort dan ook aan te trekken. De meeste zangvogelsoorten gebruiken goed gebouwde en uitgeruste vogelhuisjes in plaats van lege, aangezien soorten die in holtes nestelen, zoals winterkoninkjes, huiswinterkoninkjes, Oosterse bluebirds, chickadees met zwarte dop en boomzwaluwen, zijn soms meer geschikt voor vogelhuisjes dan. Als je vogelhuisjes schildert, probeer ze dan ruim voor de lente te laten schilderen, wanneer het broedseizoen begint.

En sommige bloemen evolueerden specifiek om kolibries aan te trekken, legt Bob Mulvihill uit, een ornitholoog bij The National Aviary. Verf kan helpen bij het dichten van kleine scheurtjes die anders breder zouden worden in de zomerse hitte en de integriteit van het huis zouden vernietigen, en een goede verfbeurt kan een ouder vogelhuisje nieuw leven inblazen, zodat het voor meer broedseizoenen kan worden gebruikt. Als u ervoor kiest om meerdere vogelhuisjes te installeren, spreid ze dan uit over uw eigendom zodat elk klein gevederde gezin ruimte heeft om uit te rusten, te ontspannen en op te laden. Ten slotte geven we wat winkeladvies als u in plaats daarvan een geprefabriceerd vogelhuisje wilt kopen.

Themahuizen zijn ook populair en een eenvoudig vogelhuis kan worden omgetoverd tot een patriottisch paleis, een landelijk theehuisje of een grillig ornament met verschillende verfschema's. Afhankelijk van hoe je je vogelhuisje hebt gemonteerd, is de beste kleur om een vogelhuisje te schilderen meestal een camouflagetint die geen onnodige aandacht trekt van roofdieren. Je zult een vogelhuisje willen schilderen met latexverf op waterbasis, en nooit met creosoot-, lood- of loodhoudende verven. Donkere kleuren in zonnige gebieden kunnen ook het huis oververhitten, jonge vogels verstikken of giftige niveaus van bacteriegroei in een besmet huis bevorderen.

Of je nu hoog en laag op zoek bent naar een schattig vogelhuisje, unieke metalen windgong of een charmante regenketting, Happy Gardens heeft wat je zoekt. Vogels vertrouwen op kleursignalen om hun partners te kiezen of aan te trekken, en kleur kan ook worden gebruikt als een manier om ze te beschermen tegen roofdieren.

Leave Message

All fileds with * are required