Worden vogels te warm in vogelhuisjes?

Voeg een extra dak toe om je vogelhuisje koeler te houden. Bij zeer warm weer, als de binnenkant van een Eastern Bluebird-vogelhuis te warm wordt (boven 107 graden), kan dit de eieren beschadigen. Het is hier vandaag zooo heet, met temperaturen tot 96 en een warmteadvies met een warmte-index van 100-104 graden. Plaats feeders in de zomer in schaduwrijke gebieden, wat niet alleen helpt om vogels koeler te houden, maar ook voorkomt dat olieachtige zaden zo snel bederven.

Evenzo moeten vogelhuisjes op schaduwrijke locaties worden gemonteerd en brede ventilatiespleten of gaten onder de dakrand hebben om koelluchtcirculatie voor nestvogels te bieden. Plaats zowel huizen als feeders in gebieden met zachte briesjes voor nog meer koeling, maar houd ze gescheiden, omdat vogels zich misschien minder op hun gemak voelen in een huis dicht bij een druk voederstation. De kleuren kunnen de aandacht op het huis vestigen en roofdieren trekken. De metalen daken kunnen het huis in de zomer te warm maken, en hoewel niet alle decoratieve huizen slecht zijn, zijn veel niet weerbestendig of geïsoleerd, bedoeld om schoonheid aan de tuin toe te voegen, niet om te functioneren voor de vogels.

Omdat vogels echter geen zweetklieren hebben, moeten ze andere middelen gebruiken om overtollige lichaamswarmte te verwijderen. Een manier waarop ze dit doen is door te hijgen. Als een vogelbroek stroomt koele lucht snel in zijn longen en valt hete lucht uit. Omdat de lucht die in hun longen wordt opgenomen zich niet vermengt met de lucht die wordt uitgeademd, koelen de vogels sneller af.

Ik weet niet zeker waar het idee vandaan kwam dat vogels zitstokken nodig hadden op de voordeuren, maar ik kan geen enkele vogel bedenken die het nodig heeft. Vogels die veilig zijn, zullen minder gestrest zijn door de hitte en comfortabeler zijn om uw feeders en baden te bezoeken. In één geval bevonden een bluebird, boomgaard wielewaal en grijze catbird zich allemaal tegelijkertijd diep in het koele water. Idealiter zouden zomerwaterpartijen beweging moeten omvatten die wordt gecreëerd door een druppelaar, meneer of fontein, omdat spetterende geluiden en glinsterende reflecties vogels aantrekken.

Omdat lichtgekleurde veren meer warmte reflecteren dan donkere veren, helpt dit vogels ook om oververhitting te voorkomen. Vogels blazen vaak hun veren uit en fladderen met hun vleugels om de luchtcirculatie rond hun huid te vergroten om warmteverlies te vergroten. Vogels verliezen ook warmte door vederloze gebieden zoals hun poten, voeten en zelfs de huid rond hun ogen. Omdat ze beide vogels uit de verwarmde en onverwarmde dozen markeerden, zou het vinden van gemarkeerde vogels hen een idee geven of de behandeling al dan niet het overleven beïnvloedde.

Dit toont aan dat de jonge vogels goed uitgerust waren om hittestress aan te kunnen, schreven de onderzoekers in het laatste nummer van Journal of Avian Biology. Babyvogels van tien dagen oud kunnen hun normale lichaamstemperatuur behouden ondanks nestkasttemperaturen van 50° C of hoger. Volgens een persbericht van de Universiteit van Lund beveelt Andreasson ook aan om vogelhuisjes op een iets meer schaduwrijke plek op te zetten.

Leave Message

All fileds with * are required