Kunnen vogelhuisjes worden geverfd?

Op olie gebaseerde, latex-, acryl- of aquarelverf zijn veilige verven voor het schilderen van vogelhuisjes. vogelhuisjes zijn veilig om overal te worden geverfd, behalve bij de ingangsgaten, ventilatiegaten en binnenkant van het vogelhuis, omdat vogels per ongeluk de verf kunnen consumeren. Vogelhuisjes moeten worden geverfd met camouflagekleurige verf. Er zijn veel prachtige beschilderde vogelhuisjes in elke denkbare kleur en design.

Een eenvoudig vogelhuisje in effen kleur is gemakkelijk te schilderen, of het nu in gedempte tinten of gedurfde paletten is, terwijl sommige artistieke vogelhuisjes creëren die lijken op de verfklussen van echte huizen met bijpassende kleuren en trim. Themahuizen zijn ook populair en een eenvoudig vogelhuis kan worden omgetoverd tot een patriottisch paleis, een landelijk theehuisje of een grillig ornament met verschillende verfschema's. Kleuren van school- of sportteams, regenbogen of zelfs verfklussen met vogelthema zijn ook populair. Niet al deze verfschema's zijn echter het beste voor de vogels.

Wanneer u op zoek bent naar de beste verf voor een vogelhuisje, wilt u een verf kiezen die bestand is tegen de elementen. Happy Gardens raadt aan verf op latexbasis te gebruiken die bedoeld is voor gebruik buitenshuis. Verf op latexbasis is niet giftig en in water oplosbaar en is bestand tegen blootstelling aan zon en regen. Wanneer u over verfkleur debatteert, kunt u kiezen voor vogelhuiskleuren die vogels aantrekken.

De beste kleur voor een vogelhuisje is de kleur die het huis het beste camoufleert; alle natuurlijke tinten, zoals wit, taupe of bruin, zullen het vogelhuis helpen opgaan in zijn omgeving. We erkennen dat in warme klimaten, waar de dagtemperaturen regelmatig hoger zijn dan 95° F, sommige nestkastmonitoren ervoor kiezen om de buitenkant van dozen te schilderen zodat ze koeler blijven. Goede ventilatie en een dak dat zich vijf centimeter over de zijkanten uitstrekt, helpen de doos te verduisteren en te beschermen tegen de elementen, waardoor er minder verf nodig is. Er kan echter wat extra koeling worden verkregen door het dak en de buitenmuren een lichte kleur te schilderen (wit heeft de voorkeur voor Purple Martin-huizen, maar kies voor bruin, grijs of dof groen voor andere holte-nestelende soorten omdat deze minder opvallen voor roofdieren).

Als verf door de monitor nodig wordt geacht, mag deze alleen op de buitenkant worden aangebracht, nooit op de binnenkant. Zelfs latexverfformules met nul en lage emissies of vlekken op oliebasis kunnen maandenlang dampen afgeven, dus als je schildert, plan dan om dit in de herfst te doen, waardoor dampen de tijd krijgen om de hele winter te verdwijnen terwijl de verf uithardt. Veel vogelaars in de achtertuin vinden het leuk om nestvogels aan te trekken, maar ze willen ook dat vogelhuisjes aantrekkelijke tuin- of tuindecoraties zijn, zelfs als de huizen geen actieve woningen zijn. Als je vogelhuisje in een prachtige tuin wordt gemonteerd, kun je zeker kiezen voor kleurrijkere verven die passen bij bloementinten in de buurt.

Als je vogelhuisje een ingangsgat heeft op een verplaatsbaar paneel aan de bovenkant van het huis, draai het paneel dan om zodat de ingang zich onderaan bevindt. Vogelhuisjes mogen niet worden geverfd met opvallende of felle kleuren zoals wit, rood, roze, geel of oranje. Als u in de winter een vogelhuisje buiten wilt houden, kunt u uw voorjaarsvogelhuisje met een paar aanpassingen omtoveren tot een winterslaapplaats. Om het vogelhuis het beste te beschermen tegen scheuren wanneer het hout onvermijdelijk kromtrekt door blootstelling, gebruikt u schroeven en geleidegaten om de stukken aan elkaar te bevestigen, zegt Bob Vila.

Omdat ik echter Premium Matte Acrylics op delen van het vogelhuis heb gebruikt, besloot ik het hele ding een laag DecoArt's DuraClear Varnish in Satin te geven. Deze premium acrylverf met satijnen afwerking is goed voor binnen- en buitengebruik, dus ik dacht dat ze perfect zouden zijn voor het grootste deel van het vogelhuis. Schilderen is echter niet altijd de beste keuze voor vogelhuisjes, omdat een slecht gekozen verfbeurt gevaarlijk kan zijn. Er zijn zoveel mooie beschilderde vogelhuisjes in eindeloze kleuren en dessins, maar ook in simpele effen kleuren.

Kabouters leven buiten - dus het is alleen maar logisch dat ze van een gewoon vogelhuis een kaboutervogelhuisje zouden maken. Misschien wilt u bijvoorbeeld een meer privé vogelhuisje in dozen zoals dit, dat alleen een opening heeft voor de vogels, en om op te tillen natuurlijk. . Als je liever lijm gebruikt om je vogelhuisje te bouwen, zorg er dan voor dat je een lijm gebruikt die bedoeld is voor buitengebruik.

.

Leave Message

All fileds with * are required