Wanneer moet je vogelhuiskalebassen plukken?

De kalebassen verdragen een lichte vorst, dus laat ze zo lang mogelijk aan de wijnstok rijpen. Maar kort daarna moet je ze oogsten en ze enkele maanden naar binnen brengen om de rest van de weg te genezen. De kalebassen zijn klaar om te oogsten als de stelen bruin worden, maar zoals ik al zei, als Jack Frost meer dan twee koffers heeft meegenomen, is hij er om te blijven, dus ga je gang en breng de kalebassen naar binnen. De beste manier om te zien of een kalebas klaar is om te oogsten, is door te kijken en te voelen.

De wijnstok begint terug te sterven en de huid van de kalebas zal hard en bleek zijn. Een onrijpe kalebas voelt vlezig aan en is heldergroen. De meesten van ons haasten zich om uit onze moestuinen te oogsten als er vorst wordt voorspeld. Ze moeten aan de wijnstok worden gelaten tot na een harde vorst.

Dit komt omdat hoe langer de kalebassen op de wijnstokken blijven, hoe beter ze bestand zijn tegen drogen en worden gebruikt als keukengerei, containers of vogelhuisjes. Naarmate de herfst nadert, worden de dagen korter en worden de nachten koeler. Blijf een centimeter water per week leveren als het niet regent, en let op de eerste nachtvorst. Voordat kalebassen kunnen worden gebruikt, moeten ze op de juiste manier worden geoogst en gedroogd.

Oogst kalebassen wanneer de stengel die aan de vrucht is bevestigd begint te drogen en bruin wordt. Aangezien de schil of huid vatbaar is voor blauwe plekken of krassen, moet u de kalebassen voorzichtig behandelen. Snijd de kalebassen van de wijnstokken met een handschaar en laat een paar centimeter van de stengel aan de vrucht zitten. Was de kalebassen na het oogsten voorzichtig in warm zeepwater om vuil te verwijderen.

Veeg de kalebassen vervolgens af met een zachte doek die is bevochtigd met een huishoudelijk ontsmettingsmiddel. Het ontsmettingsmiddel moet bederforganismen vernietigen die tot vruchtrot kunnen leiden. Droog tenslotte elke kalebas af met een zachte doek. Kalebassen zijn een groente die in veel verschillende vormen, maten en kleuren voorkomt.

Vogelhuiskalebassen houden van goed doorlatende grond en af en toe wat compost of gecomposteerde mest erin gegooid. Als je geen ruimte hebt voor lange wijnstokken, kun je je vogelhuiskalebassen laten groeien op een latwerk of een kettingschakel. Het kweken van vogelhuiskalebassen en ze vervolgens voorbereiden als het volgende eersteklas onroerend goed van een vogel is een tuinproject dat iedereen kan doen en een geweldig lesplan voor de levenscirkel voor kinderen (of jij, als je er een nodig hebt). Veel kalebasplanten produceren fruit in allerlei soorten en maten die je zelf zou kunnen uitdrogen om te gebruiken voor knutselen of vogelhuisjes.

Flessenkalebassen kunnen een paar lichte vorst verdragen, maar niet een harde, dus wacht niet te lang om ze te plukken. Die laatste twee gaten zijn bedoeld om een koord of draad doorheen te rijgen zodat je de vogelhuisjes buiten kunt hangen. De vogelhuiskalebas is de witbloeiende kalebassoort die de harde vrucht produceert die voornamelijk voor ambachten wordt gebruikt. De eerste stap bij het oogsten van uw vogelhuiskalebas is om de stengel minstens 12 centimeter van uw plant af te snijden.

Kalebasvogelhuisjes zijn aantrekkelijk voor vele soorten vogels, waaronder winterkoninkjes, chickadees, zwaluwen, bluebirds, mezen en boomklevers. Vroege indianen gebruikten ze als muziekinstrumenten bij religieuze ceremonies, evenals vogelhuisjes om insectenetende paarse martins aan te trekken. In de Amerikaanse tuinen van vandaag is het een unieke sierplant met krachtig bloeiende wijnstokken en vruchten die stevige, decoratieve vogelhuisjes maken. Ook bekend als flespompoen, kalebas, of vogelhuiskalebas, het is er in verschillende soorten en maten en wordt al millennia gewaardeerd omdat het volwassen fruit heeft met een taaie buitenkant „exocarp” die droogt tot een waterondoordringbare, houtachtige consistentie nadat ze zijn geoogst.

Grote kalebassen, zoals de dipper, het vogelhuisje en de bushel, worden vaak verwerkt tot gebruiksvoorwerpen en vogelhuisjes of gebruikt in ambachten.

Leave Message

All fileds with * are required