Zullen vogels een beschilderd vogelhuisje gebruiken?

Als je je vogelhuisje schildert, zijn vogels niet kieskeurig over kleur, maar blijven ze weg van zwarte of donkere kleuren die warmte absorberen. Ja, het is veilig om een vogelhuisje te schilderen zolang je niet-giftige verf gebruikt. Zorg er ook voor dat de verf die je gebruikt niet zo donker is dat deze te veel warmte absorbeert. Houd er ten slotte rekening mee dat overdreven gedurfde en felle kleuren roofdieren kunnen aantrekken als ze niet zorgvuldig worden geplaatst.

Op olie gebaseerde, latex-, acryl- of aquarelverf zijn veilige verven voor het schilderen van vogelhuisjes. vogelhuisjes zijn veilig om overal te worden geverfd, behalve bij de ingangsgaten, ventilatiegaten en binnenkant van het vogelhuis, omdat vogels per ongeluk de verf kunnen consumeren. Vogelhuisjes moeten worden geverfd met camouflagekleurige verf. Verf je vogelhuisje om eruit te zien als een grillig kippenhok met acrylverf en stencils.

De vogels in je tuin zullen het geweldig vinden om hun nest te maken in deze kleurrijke woning. Enkele van de meest rotbestendige houtsoorten zijn gele en witte dennen, sparren en ceder. Schilderen of kleuren is niet nodig, maar als u dit doet, wordt het vogelhuis ook weerbestendig en blijft het langer dan één seizoen mee. U kunt een beits op waterbasis proberen die geschikt is voor de houtsoort waarvan de woning is gemaakt.

We erkennen dat in warme klimaten, waar de dagtemperaturen regelmatig hoger zijn dan 95° F, sommige nestkastmonitoren ervoor kiezen om de buitenkant van dozen te schilderen zodat ze koeler blijven. Goede ventilatie en een dak dat zich vijf centimeter over de zijkanten uitstrekt, helpen de doos te verduisteren en te beschermen tegen de elementen, waardoor er minder verf nodig is. Er kan echter wat extra koeling worden verkregen door het dak en de buitenmuren een lichte kleur te schilderen (wit heeft de voorkeur voor Purple Martin-huizen, maar kies voor bruin, grijs of dof groen voor andere holte-nestelende soorten omdat deze minder opvallen voor roofdieren). Als verf door de monitor nodig wordt geacht, mag deze alleen op de buitenkant worden aangebracht, nooit op de binnenkant.

Zelfs latexverfformules met nul en lage emissies of vlekken op oliebasis kunnen maandenlang dampen afgeven, dus als je schildert, plan dan om dit in de herfst te doen, waardoor dampen de tijd krijgen om de hele winter te verdwijnen terwijl de verf uithardt. Naar mijn mening hangen de beste kleuren voor een vogelhuisje af van het huistype en waar het gestationeerd zal worden. Als vuistregel helpen natuurlijke gecamoufleerde kleuren zoals grijs, donkergroen, bruin en zelfs bruin het vogelhuis op te gaan in zijn omgeving om nestende vogels te beschermen tegen roofdieren. Als ze klaar zijn, vergeet dan niet om het vogelhuis ongeveer een uur te laten drogen en het vervolgens af te dichten met de acrylverfsealer.

Je kunt hoogte creëren door het vogelhuisje op een paal te plaatsen, het aan een boom te spijkeren of er een paal voor te maken. Als je werkt met een vogelhuisje dat eerder is geverfd, wil je ervoor zorgen dat het oppervlak schoon is van vrij en vuil. Ik ken een paar mensen die een dozijn vogelhuisjes hebben opgezet over hun hek in de achtertuin, en een paar vogelfamilies bewonen ze. Anderen doen themahuizen die op dit moment trending zijn, en een gewoon vogelhuis kan worden omgetoverd tot een dynastiepaleis, landelijk theehuisje of zelfs een modern huis met 5 verdiepingen.

Of je nu hoog en laag op zoek bent naar een schattig vogelhuisje, unieke metalen windgong of een charmante regenketting, Happy Gardens heeft wat je zoekt. Sommige vogelaars laten het vogelhuis eigenlijk op een echt huis lijken met coole architectuurontwerpen en kleurcoördinerende versieringen. Breng twee lagen verf aan op de buitenkant van het vogelhuisje, laat de eerste volledig drogen voordat u verder gaat. Het schilderen van vogelhuisjes witte en andere lichtgekleurde tinten is om verschillende redenen een veel voorkomende keuze.

Hoewel ceder- en cipressenhuizen van nature duurzaam zijn en niet hoeven te worden geverfd, kunnen vogelhuisjes van dennen of multiplex weerbestendiger en duurzamer worden gemaakt met een goede laag kwaliteitsverf. Plaats elk jaar items zoals mos, zacht gras, oud haar en kleine stukjes stof, veren en dennennaalden in de buurt van je vogelhuisje. Als het zich in een schaduwrijke omgeving bevindt, zoals uw overdekte terras, kunt u meestal kiezen voor donkerdere kleuren, maar als uw vogelhuisje constant aan de zon wordt blootgesteld, zal een donkere kleur oververhit raken en de vogels verstikken. Als je in een erg regenachtig gebied woont zoals ik, raad ik een polyurethaan op oliebasis (meerdere lagen) aan over je verf.

Voor het beste resultaat en veilig geverfde vogelhuisjes, breng twee meerkoten verf aan op de buitenkant van het huis, maar laat de binnenkant ongeverfd. Maak dit gemakkelijk te sjabloneren vogelhuisje om warmer weer en een familie vogels deze zomer in je achtertuin te verwelkomen. .

Leave Message

All fileds with * are required