Kunnen vogelhuisjes gaten hebben?

Veel vogelhuiskits en nieuwe vogelhuisjes worden geleverd met voorgeboorde toegangsgaten die mogelijk niet overeenkomen met de optimale grootte voor vogels die u in uw tuin wilt nestelen. Gelukkig is het gemakkelijk om de grootte van een vogelhuisgat te vergroten of te verkleinen en toch het huisontwerp te gebruiken waarin u geïnteresseerd bent. Vogelhuisjes hebben ventilatie nodig bij het bouwen van een doos, met verschillende goed geplaatste geboorde gaten op de basis die het werk doen. In combinatie met het ingangsgat, opening onder het dak - dit alles zorgt voor een goede luchtstroom.

Vogelhuisjes blijven warm, met alleen ventilatiegaten die het koeler houden - en met ventilatieopeningen die afvoer worden. In plaats van één ventilatiegat, moet er een vogelhuisje in liggen, te beginnen met het hoofdingangsgat. U kunt vertrouwen op het ingangsgat, maar kleinere ingangsgaten profiteren minder, terwijl grotere toegangsgaten iets meer profiteren - maar dat kan afhangen van welke vogelsoorten u zich richt om in uw vogelhuisje te nestelen. Net als elke andere habitat voor dieren, moeten vogelhuisjes worden gebouwd met ventilatiegaten, omdat het risico bestaat dat vogels te warm worden terwijl ze in de lente tot de zomer nestelen.

De toegangsgaten van het vogelhuis worden helemaal niet geblokkeerd terwijl ze in gebruik zijn, maar het helpt om overwoekerde klimop of planten te bezuinigen. Ten eerste, voor een vogelhuis dat te heet wordt, zijn de volwassen vogels niet bestand tegen de hitte, dus zullen ze gewoon het nest verlaten terwijl ze hun jongen verlaten. Vogels vinden een heet vogelhuis niet erg, maar het mag niet zo heet zijn dat het de jongen kan doden, of ervoor kan zorgen dat de ouders het vogelhuis verlaten. Wat echt een goed vogelhuisje maakt, is de aanwezigheid van ten minste vier ventilatieopeningen plus afvoergaten op de basis - met elke andere opening die nuttig is voor het creëren van een betere luchtstroom.

Hoe dan ook, deze warmere omstandigheden in een vogelhuis blijven duurzaam voor wilde vogels om mee om te gaan. Om frisse lucht rond de binnenkant van het vogelhuis te laten stromen, en terwijl het ingangsgat een cruciale rol speelt, moeten er gaten in de basis worden geboord. Bij het bouwen van een vogelhuisje of nestkast is de gatgrootte (ingang) een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen. Goed geconstrueerde vogelhuisjes zouden gaten in de basis hebben, waarbij het ingangsgat en wat spleten zichtbaar zouden zijn onder de overhang van het dak die bijdragen aan een betere luchtstroom.

Laat je nooit verleiden om gaten te bedekken als je denkt dat ze te koud kunnen worden, omdat dozen in de wintermaanden te warm kunnen worden - dus dit alles helpt om leefbare omstandigheden in het vogelhuis te creëren - om te nestelen in het voorjaar of te slapen in de winter. Maar wat als u niet de moeite neemt om ventilatiegaten te maken? Of het vogelhuis dat u momenteel gebruikt, is niet voorzien van goed geplaatste ventilatiegaten. Ongeacht de grootte van het vogelhuis, zorgen ventilatiegaten ervoor dat frisse lucht rond de kist kan stromen, wat de nestvogels en hun jongen ten goede komt. Ventilatiegaten zijn een prioriteit in vogelhuisjes, het is gewoon geluk dat dezelfde gaten bonusafvoergaten worden.

Evenzo kunnen klimop of planten door het vogelhuis opgroeien via open gaten, zoals die op de basis of onder de overhang van het dak.

Leave Message

All fileds with * are required