Waarom zijn gaten in vogelhuisjes zo klein?

Om vogels zich welkom, veilig en comfortabel te laten voelen in een vogelhuis, is de grootte van de ingang van cruciaal belang. Een fractie van een centimeter te klein en uw gewenste bewoners kunnen vast komen te zitten in en uit het huis, kunnen hun veren beschadigen bij het binnenkomen en verlaten, of passen helemaal niet in het huis. Hoewel tot veertig vogels in de achtertuin in vogelhuisjes kunnen nestelen, is een van de weinige specificaties die nodig zijn een exacte gatgrootte. Voedsel in vogelhuisjes trekt ongewenste roofdieren en dieren aan, zoals eekhoorns, ratten en slangen, die gevaar opleveren voor de vogels die ze bewonen.

Funderingen mogen in vogelhuisjes worden geplaatst, maar nestmateriaal, indien verkeerd gekozen, kan giftige materialen bevatten die meer kwaad dan goed kunnen veroorzaken. Zoveel als ik, en natuurlijk The National Audubon Society kan een bepaalde gatgrootte aanbevelen voor een specifieke vogelsoort, maten kunnen variëren, dus je hoeft niet altijd precies te zijn. Omdat dit bereik echter gewoon te groot is om praktisch te worden toegepast, moeten de hoogtes van vogelhuisjes worden aangepast om vergelijkbaar te zijn met de natuurlijke holtehoogtes van specifieke soorten in uw omgeving. Een van de meest voorkomende fouten die vogelaars in de achtertuin of vogelhuisbouwers maken, is dat ze al het andere goed doen, behalve de hoogte waarop het vogelhuisje is geplaatst.

Ten eerste, als je meerdere vogelhuisjes hebt, moeten ze uit elkaar staan om enige privacy tussen verschillende vogelfamilies mogelijk te maken. Niet zozeer een gesloten vogelhuis, maar meer nog een beker gemaakt van een steen- en houthars - waarvan er nog drie een vierkant gat nodig hebben. Afgeronde gaten op mijn kaart verwijzen naar meer traditionele vogelhuisjes voor verschillende soorten om te gebruiken. Dus hoewel we het al hebben genoemd, rechtvaardigt het herhalen dat een ingang van een vogelhuis moet worden ontworpen met de behoeften van specifieke vogelsoorten in gedachten.

Zie je, vogels hebben een specifiek gat nodig dat dat van een holte repliceert die ze in een holle boom nestelen - dus te klein of groot zijn kan vogels afschrikken. Dit betekent dat u niet verwacht dat u niet-holtebroedende vogels in uw vogelhuisjes zult zien wonen, zoals noordelijke kardinalen. Ten tweede kun je een verdunde bleekoplossing maken met 9 delen water tot 1 deel bleekmiddel en een schrobborstel gebruiken om alle schimmel en vuil in het vogelhuisje te verwijderen. Het kan inderdaad heel teleurstellend en tragisch zijn om roofdieren de hele vogelfamilie in je vogelhuisje te zien opeten.

In dit geval moet je het juiste vogelhuisgat bedenken, rekening houdend met de grootte van de grotere vogel.

Leave Message

All fileds with * are required