Wat voor soort hout gebruik je om een vogelhuisje te maken?

Ceder of redwood is betaalbaar, wordt geleverd in 1 x 8 ″ maten in elk thuiscentrum, en gaat jaren buiten mee. Multiplex van buitenkwaliteit (dat een fenolharslijm gebruikt om de lagen bij elkaar te houden) is ook een goede optie. Gebruik geen behandeld hout, omdat de chemicaliën schadelijk kunnen zijn voor de vogels. Cederhout wordt beschouwd als het beste hout om een vogelhuisje te maken.

De thermische isolerende eigenschappen zorgen voor warme en comfortabele nesten, zelfs in de winter. Cedar is ook duurzaam en betaalbaar. De beste houtsoort voor vogelhuisjes is ceder. Ceder, in vergelijking met andere houtsoorten, is zeer goed bestand tegen zonnige en regenachtige omstandigheden en staat bekend om zijn duurzaamheid (10-15 jaar).

Andere opties zijn grenen, teak, sequoia, eiken en cipressenhout. De beste houtsoort om een vogelhuisje te bouwen is sequoia of ceder, gevolgd door andere houtsoorten zoals cipres, dennen, en multiplex van goede kwaliteit. Bij het kiezen van het juiste hout moet je leren over de natuurlijke habitats van de vogels die je hoopt aan te trekken en iets te ontwerpen dat het beste past bij hun keuzes in het wild. Het vogelhuis is gemaakt van zeven stukken hout gesneden uit een enkel grenen bord van 1 x 12 inch, 6 voet lang.

Je zou dit hout in theorie buiten kunnen gebruiken zonder een afwerking aan te brengen, waardoor het een geschikte houtkeuze is voor vogelhuisjes, hoewel je het waarschijnlijk wilt beschermen met een soort natuurlijke kit. U kunt de buitenachterkant van een vogelhuisje (het meest vatbaar voor rot) bedekken met conserveermiddel, of de hele buitenkant schilderen. Door deze grote dimensionale stabiliteit zullen vogels nooit minder of meer ruimte voelen dan voorheen, en hebben ze voldoende ruimte om zich de hele tijd vrij in huis te kunnen bewegen. Dit geldt ook voor de hoogte van de plaatsing van het vogelhuisje, en uw vogelnaslagwerk zal u begeleiden bij het bepalen van welke hoogte nesten in natuurlijke omgevingen worden gebouwd.

Het heeft de neiging te verslechteren wanneer het direct in contact komt met de grond, wat geen probleem zal zijn als het wordt gebruikt voor vogelhuisjes. Eikenhout heeft een zeer mooie verfijnde en natuurlijke houtachtige uitstraling, dus je hoeft geen tijd te besteden aan het versieren ervan. Ceder is een van de meest populaire houtsoorten voor het maken van een vogelhuis omdat het duurzaam, weerbestendig en goed isoleert, waardoor de vogels van binnen warm blijven. Door de leefgebieden en nestkeuzes van de vogels in uw tuin te begrijpen, wordt u beter geïnformeerd over het type vogelhuis dat bij de verschillende soorten past.

Oude bomen hebben vaak de voorkeur in het wild, waar vogels gaten boren om hun broedomgeving te creëren. Pinewood heeft het vermogen om de verf snel op te nemen en dit geeft een aantrekkelijke gedurfde kleur aan uw vogelhuisje. Om specifieke vogelsoorten aan te trekken, kunt u de grootte van het ontwerp van het vogelhuis aanpassen door de afmetingen aan te passen. Hoewel er veel opties zijn voor houtsoorten waaruit u kunt kiezen voor uw vogelhuisje, houdt u zich aan die opties die het beste bij u en uw omgeving passen.

Dit betekent echter niet dat er geen water via de ventilatiegaten of de ingang in het vogelhuisje komt. Als u deze instructies volgt voor het bouwen van een vogelhuisje, is het eindproduct een middelgroot vogelhuis van ongeveer 7 inch breed en 14 inch lang. De volgende gids is bedoeld om u te helpen het beste hout voor vogelhuisjes te selecteren en daarna de juiste nestkast te bouwen en deze goed te onderhouden.

Leave Message

All fileds with * are required